Hava Durumu

Okullar arası Türkiye şampiyonasına İnegöl damgası

Okullar arası Türkiye Şampiyonasında Bursa bölgesini temsil eden İnegöl Abdülhamit Han Ortaokulu öğrencisi Merve Durak, Türkiye 3’üncüsü oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöllü sporcuyu ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Okullar arası Türkiye şampiyonasına İnegöl damgası
Okullar arası kısa mesafe atletizm branşında önce İnegöl, ardından Bursa’da elde ettiği derecelerle dikkat çeken Abdülhamit Han Ortaokulu öğrencisi Merve Durak, il derecesi sonrası Bursa bölgesini Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkını elde etmişti. Merve Durak, aynı başarıyı şampiyonada da sergileyerek Türkiye 3’üncüsü oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başarılı sporcuyu makamında kabul ederek ödüllendirdi.

Atletizmde Türkiye 3’üncüsü olan Merve Durak, Abdülhamit Han Ortaokulu Müdürü Burhan Bayrak ve okulun beden eğitimi öğretmeni Merve Yalçınkaya ile birlikte Başkan Aktaş’ın makamına geldi. Ziyaret sırasında Merve Durak’ın elde ettiği başarıya ilişkin bilgi veren beden eğitimi öğretmeni Merve Yalçınkaya, “Okullar arası Türkiye şampiyonasında öğrencimiz 3’üncü olmuştur. Kısa mesafe atletizm branşında bölgemizi temsil etti. Bizler de başarımızı paylaşmak adına
Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Kabul ettikleri için teşekkür ederim” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Merve Durak’ın elde ettiği başarının önemli bir başarı olduğuna vurgu yaptı. Aktaş, bu başarının kendileri için de gurur meselesi olduğunu dile getirerek “Ben Abdülhamit Han Ortaokulu Müdürümüze, öğretmenimize ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Merve Durak kızımız önemli bir başarıya imza attı. Ben hem kendisini hem ailesini hem de ona emek veren öğretmenini tebrik ediyorum. Türkiye çapında elde edilmiş özel ve önemli bir başarı olduğuna inanıyorum. Şehrimiz adına bu temsiliyeti yapmış olması da ayrı bir başarı. İnşallah temenni ediyoruz ki bundan sonraki süreçte daha büyük ve önemli başarılara imza atar. Şehrimizden böyle başarıların çıkması da bizim için ayrı bir gurur meselesidir” dedi.

İnegöl’ün hızla geliştiğini ve büyüdüğünü de belirten Aktaş, “İnegöl sadece mobilyası, köftesi, kaplıcasıyla da değil sportif ve kültürel başarılarıyla da farklı alanlardaki başarılarla da adını duyuruyor” ifadelerinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.