Hava Durumu

Olmadı beyler

Kırmızı Beyazlılar,EuroChallenge Kupası Top 16 K Grubu üçüncü maçında Rus ekibi Krasnye Krylia’ya evinde 78-70 mağlup olarak büyük avantaj kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Olmadı beyler

Emrah GÜLER

 

TOFAŞ Top 16 grup maçında Rus ekibi Krasnye Krylia’ya 78-70 mağlup olu. Bursa temsilcisi maça rakibine oranla daha iyi başlasa da konuk ekip Smit'le üst üste basketler bularak 7. dakikada öne geçti: 17-19. Dış şutlardan ve pota altından Simith ve Balashov ikilisiyle sayılar üreten konuk ekip birinci periyodu 24-21 önde tamamladı. İkinci periyotta başabaş bir mücadele ortaya çıkarken Rus ekibi devreye iki sayı farkla 41-39 önde girdi.
 

 

DİRENEMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan konuk ekip 24. dakikayı Simmon'un basketleriyle 48-43 önde geçti. İbrahim ve Nichols'la karşılık veren Tofaş seyirci desteğini de alarak 25. dakikada eşitliği sağladı: 48-48. Simit ve Kulagın'le etkili olan konuk ekip üçüncü periyodu 61-55 önde tamamladı. Son periyotta Lukauskis ve İbrahim’le rakibine direnç gösteren TOFAŞ misafir ekibin tecrübesi karşısında duramadı ve sahadan 78-70 mağlup ayrıldı.

 

Avantajı kaçırdık

Krasnye Krylia karşısında yeni bir sistem denediklerini söyleyen TOFAŞ antrenörü Ahmet Çakı, “Kazanabilseydik büyük avantaj olacaktı” dedi. TOFAŞ Başantrenörü Ahmet Çakı, ''Daha önce formamızı giyen Steven Burtt'u kadro dışı bırakarak bu maça çıktık. Yeni bir sistemle mücadele ettik. Burtt olmadan oynadığımız bu ikinci karşılaşmada ilk maça göre daha iyi oynadık'' dedi. Maçla birlikte büyük bir avantajı da kaybettiklerinin altını çizen Çakı, “Üç hücumdan boş dönmemiz bizi galibiyetten uzaklaştırdı. Bu maçı kazanabilirdik ama olmadı. Kazanabilseydik büyük avantaj olacaktı. Yine de iyi mücadele ettik ve iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

 

Önemli misafirler

Dün akşam oynanan karşılaşmanın önemli konukları vardı. Geçtiğimiz hafta TOFAŞlı oyuncuların ziyaret ettiği Kaplıkaya Huzurevi sakinleri zorlu karşılaşmayı izlemek ve oyunculara destek vermek için Atatürk Spor Salonu’na geldiler. Huzurevi sakinleri devre arasında da atış yaparak şanslarını denediler.

 

 

Heytvelt sakatlandı

Mücadelenin ikinci periyodunda talihsiz bir an yaşandı. Amerikalı oyuncu Heytvelt rakibiyle çarpışarak yerde kaldı. Uzun süre ayağa kalkmakta zorlanan oyuncunun bileğinin burkulduğu anlaşıldı ve oyun alanını sedyede terk etmek zorunda kaldı.

 

Karşıyaka rahat geçti
FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, I Grubu'ndaki üçüncü maçında Finlandiya'dan Joensuun Kataja'yı 89-70 yendi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.