Hava Durumu

Ölümden dönen Gülistan'ın iki yavrusu oldu

BURSA’da geçen mart ayında, Uludağ Yolu'nda yabani hayvanların saldırısı sonucu ağır yaralı olarak bulunan ve merkez Osmangazi İlçe Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde koruma altına alınan keçinin iki yavrusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ölümden dönen Gülistan'ın iki yavrusu oldu

Çok çile çektiği için, 'Yalan Dünya' adlı dizideki karakter 'Gülistan' adı verilen keçinin yavrularına da aynı dizideki 'Orçun' ve 'Eylem' adları verildi.

3 ay önce Uludağ Yolu üzerinde yabani hayvanlar tarafından boynundan ve bacaklarından yaralanmış halde bulunan gebe keçinin kaderi sokak sokak denetim yapan mobil ekipler sayesinde değişti. Ağır yaralı olarak Osmangazi İlçe Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirilen keçi yapılan müdahaleyle kurtarıldı. Keçiye yaşadığı zorluklar nedeniyle, Kanal D’de yayınlanan 'Yalan Dünya' adlı dizideki 'Gülistan' karakterinin adı verildi. 'Ne çektin be Gülistan' diye çağırılan keçi, Cumartesi günü iki yavru doğurdu.

'GETİRİLDİĞİNDE ÖLMEK ÜZEREYDİ'

Veteriner Hekim Ahmet Kurt, "Gülistan buraya geldiğinde ölmek üzereydi. Tedavisi yapılırken karnında bir şişlik fark edip hemen ultrason yaptık ve gebe olduğunu gördük. Biz tek yavru bekliyorduk ama sağlıklı ikizlerimiz oldu. Yine Yalan Dünya dizisinden esinlenerek oğlaklardan erkek olana 'Orçun', kız olana 'Eylem' ismini koyduk" dedi.

Gülistan’ın saldıran dolayı yaralarının hala bulunduğunu fakat sağlığı iyi olduğunu kaydeden Veteriner Hekim Kurt, barınakta sayıları üçe çıkan keçiler için yeni bir yuva yapacaklarını da belirtti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.