Hava Durumu

Önce Bursa sonra Avrupa

Bursaspor'un 21 yaşındaki stoperi Afyon kampında Sönmez Medya'ya özel açıklamalarda bulundu. İlk hedefinin Yeşil Beyazlı takımda kendini ispatlayarak direkt Avrupa'ya açılmak olduğunu söyleyen Ertuğrul Ersoy, Şenol Güneş'in kendisiyle ilgili yaptığı transfer açıklamasına, "Bursaspor'un menfaatlerine ters hareket etmem. Kulübümün vereceği karara boynum kıldan incedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Önce Bursa sonra Avrupa

KEYİFLER YERİNDE SIKINTI YOK
Bursaspor'un altyapısından yetişen ve son 2 sezondur A Takım'da önemli mesafe kateden Ertuğrul Ersoy, Afyon kampında Sönmez Medya'ya özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak kamp çalışmalarına değinen 21 yaşındaki başarılı stoper, "Milli takımda olan ve izinli olan arkadaşlarımızın dışında genç ağırlıklı bir kadroyla buradayız. Bizim yaşadığımız duyguları yaşayan arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Artık bizim de bu konuma gelip genç arkadaşlarımıza yardımcı olmamız bizi daha da mutlu hissettiriyor. Aralarında çok yetenekliler var. Yeni sezon hazırlıklarına oldukça iyi başladık. Sıkıntımız yok, keyfimiz yerinde" diye konuştu.

HER ŞEY KULÜBÜME BAĞLI
Şenol Güneş'in takımda istediği oyuncular arasında kendisini söylemesini de değerlendiren Ertuğrul, "Şenol hocanın yeri bende ayrıdır. Bursaspor'da bana ilk forma şansı veren kişi kendisidir. İlk hedefim direkt Avrupa'ya transfer olmak, A Milli Takım'da düzenli olarak forma giymek ve takımımı Avrupa'ya taşımak. Bursaspor'un beni elden çıkarma gibi bir planı varsa, ona da hayır diyemem. Çünkü Bursaspor'un menfaatlerine ters bir şekilde hareket etmem. Kulübüme boynum kıldan incedir. İki kulüp anlaşır ve Bursaspor bana 'biz anlaştık' derse takımımızın menfaatleri için bu teklifi geri çevirmem. Kulübün menfaati önemli" dedi.

Çağatay geliyor!

Kampta çok fazla genç oyuncu olmasına dikkat çeken Ertuğrul Ersoy, "Ben de gencim ama bir baktım Muhammed Emin benden 5 yaş küçük. Çok genç kardeşimiz var. Benim jenerasyonumdan Furkan Emre ve Emirhan Aydoğan da bize katıldı. 16 yaşımdan beri A Takım ile iç içeyim. 4-5 sezondur sezon başı kamplarına katılıyorum. İlk defa bu kadar altyapı orijinli genç oyuncuyu A Takım kampında gördüm. Bu da aslında bizi mutlu ediyor. Biz buranın altyapısından yetişmiş oyuncular olarak mutlu oluyoruz. Mesela, Çağatay çok iyi oyuncu. İyi bir kamp geçiriyor, kendini gösteriyor. Aslında Muhammed, Emirhan ve Furkan da öyle. Hepsi iyi oyuncular. İleride onların da Bursaspor'a hem maddi hem de manevi anlamda çok şey kazandıracağına inanıyorum" diye görüş bildirdi.

Samet hoca çok iyi

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Samet Aybaba için de güzel sözler sarf eden Ertuğrul Ersoy, "Samet hocayı zaten daha önceki geldiği dönemde altyapıya verdiği önemle herkes biliyor. Volkan Şen'in üzerinde çok emeği olduğunu, diğer genç oyunculara da şans verdiğini biliyorduk. Yine öyle oldu ve gelir gelmez zaten farkını ortaya koydu. Bursaspor'un öz evlatlarıyla dolu, buram buram Vakıfköy kokan bir kamp geçiriyoruz. Benden ziyade diğer gençler için çok büyük şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlar da bu sezon şans bulacaklar. Ayrıca antrenman programları da çok keyifli. İlk izlenim yani 1 haftalık bir süreç, o yüzden tam net bir yorum yapamasam da her şey olumlu geçiyor. Kimseyle bir problem yok. Yani hoca değişikliklerinden sonra illa biz de kendi aramızda konuşuyoruz. Bunu samimiyetle söylüyorum herkes çok olumlu bakıyor hocaya. Gerçekten iyi başladık. İnşallah bunun devamını getiririz ve lige de güzel başlarız. Geçen 2 yılın ardından Bursaspor'u hak ettiği yerlere getirmeyi başarırız" diye konuştu.

Çok takip edemedim
2018 Dünya Kupası'nda yer alan Bursasporlu futbolcular Aziz Behich, William Ekong ve Abdullahi Shehu'yu çok takip edemediğini söyleyen Ertuğrul Ersoy, "Dünya Kupası'nı takip ediyorum ama bizimkilerin sadece 1'er maçını izleyebildim. O sıra tatil dönemimdeydim. Ama Nijerya'nın gruptaki 2. maçını takip ettim. Shehu yedekti ama Ekong çok sağlam bir maç çıkardı diyebilirim. Aziz Behich'in ise Fransa maçını izledim. Maalesef Pogba'nın vuruşunda ters müdahale ile kendi kalesine gol attı. Ama sosyal medyadan takip ettim. Aziz diğer maçlarda çok iyi performans sergilemiş. Bu da beni mutlu etti. Ancak izinden sonra Dünya Kupası maçlarını yakından takip ediyorum" şeklinde konuştu.

Geçen iki yılı UNUTTURACAĞIZ

Önümüzdeki sezonun da değerlendirmesini yapan Ertuğrul, "Bu sene her sene olduğu gibi zorlu geçeceğini düşünüyorum. Dışarıda ve ya sosyal medyada yazılıyor, çiziliyor. Süper Lig hakkında kötü şeyler söyleniyor ama saha içinde olanlar biliyor ki bu lig öyle kolay değil. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum.
Ama bu ligin bu kadar kolay olmaması da Bursaspor'un 2 yıldır düştüğü sıkıntılı durumu anlamak için yeterli değil. Lig istediği kadar zorlu olsun istediği kadar iyi oyuncular olsun biz her zaman Avrupa'ya gidecek yerlerde olmalıyız. Bunun konuşmasını, özeleştirisini de aramızda yapıyoruz. Bu durum bize hiç yakışmıyor. 2 yıldır yaşadığımız süreçte taraftarımız ne kadar kızgınsa, şehrin dinamikleri, camia veya kimler ne kadar kızgınsa üzgünse biz de o kadar üzgünüz, kızgınız. Belki daha da çok üzülüyoruz.
Çünkü biz de canı gönülden istiyoruz oynadığımız takımın, şehrimizin takımının mutlu olmasını ama şanssızlıklar diyelim, işte hoca değişiklikleri gibi sebeplerden çok sıkıntı yaşadık. Ama bu yıl hep beraber; basınla, taraftarımızla, yönetimle, maçlara gelecek taraftarımızla birlikte eski Bursaspor günlerine takımımızı geri döndürmek istiyoruz. Bu çok da uzak bir ihtimal değil. Sonuçta biz Bursasporuz. Bu ülkenin 5 büyük takımından biri, deplasmanından en çok korkulan takımıyız. Bize karşı evimizde oynamak hiç kolay değil. Bunun bilincinde olursak, biraz daha iyi bir takım kurulursa inanıyorum ki bu geçen 2 seneyi bütün herkese unutturacağız" dedi.

Ertuğrul Ersoy Afyon kampında Süha Gürsoy ve Tolga Öztaş'ın sorularını yanıtladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.