Hava Durumu

Öpüşme eylemine bıçaklı saldırı

Ankara’da metroda yapılan ‘Gayri ahlaki davranmayın’ anonsunu öpüşerek protesto etmek isteyen bir grup ‘öpüşme eylemi’ yaptı. Eyleme bıçaklı 20 kişilik grup saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2013 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2013 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öpüşme eylemine bıçaklı saldırı

Ankara Metrosu Kurtuluş İstasyonu’nda, el ele tutuşan genç bir çift için yapılan, “Gayri ahlaki davranmayın” anonsunu, “öpüşme eylemi” gerçekleştirerek protesto etmek isten bir grup dün anonsun yapıldığı metro istasyonu önünde toplandı. Ancak, aynı anda metro istasyonu önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” şeklinde slogan atıp tekbir getirerek, eylemi engellemeye çalıştı. Polisin araya girdiği olayda, öpüşme eylemini yapmak isteyen grup, önce güvenlik görevlilerinin izin vermemesi nedeniyle metro girişinde; daha sonra ise metro altında gişelerin bulunduğu kısımda öpüşme eylemini gerçekleştirdi.

Karşıt görüşlü saldırı

Gruptan ayrılan bir kişi, kimliği tespit edilemeyen kişilerce bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda hafif şekilde yaralanan eylemci hastaneye götürüldü. Saldırganların, Gazi Üniversitesi’nde öğrenci oldukları iddia edildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
200 kişiden oluşan eylemciler, dün anonsun yapıldığı metro istasyonu önünde toplandı. Eylem nedeniyle Ankara Emniyeti ile metro güvenlik görevlileri, ekipler halinde istasyon ile çevresinde görev yaptı. Polis de, olası bir gerginliğe karşı metro istasyonunun giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı. Metro durağı önünde buluşan eylemciler, karşıt görüşlü yaklaşık 20 kişiden oluşan başka bir grup tarafından protesto edildi. “Kanımız aksa da zafer İslam’ın”, “Burası Müslüman Mahallesi” şeklinde sloganlar atıp, tekbir getirerek, eylemi durdurmak istedi. Bunun üzerine çevrede önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri, iki grup arasına barikat kurarak, gerginlik yaşanmasını önledi.

Sloganlar attılar

Metro güvenlik görevlilerinin izniyle metro istasyonuna giren eylemciler ise, burada bir süre “Kimin ahlakı, genel ahlak”, “Ahlakınız batsın” sloganları attı. Daha sonra grup, 10’dan geriye doğru sayarak öpüşme eylemini gerçekleştirdi.

Nasıl başladı?

Ankara Metrosu Kurtuluş İstasyonu’nda, geçtiğimiz günlerde peronda bekleyen ve el ele tutuşan genç çifte yapılan, “Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz. Gayri ahlaki davranmayın” anonsu yapılmıştı. Bu anonsa tepki gösterenler sosyal medya üzerinde toplanıp eylemi gerçekleştirdi.
Metro çalışanlarının bağlı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş. (BUGSAŞ) Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, “Genelde böyle bir anons şeklimiz yok. El ele tutuşanı geçin, çok afedersiniz öpüşenleri bile uyarmıyoruz. Sadece el ele tutuşma değil, daha aşırıdır” demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.