Hava Durumu

Orhangazi'nin yıldızı parlıyor

Görevdeki 4 yılını tamamlayan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 'Sönmez Medya Buluşmaları' programında tamamlanan ve gerçekleşecek olan projelerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Orhangazi'nin yıldızı parlıyor

HABER I Ayşegül Sever I

EN BÜYÜK SORUN ÇÖZÜLDÜ

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları' programının bu haftaki konuğu Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan oldu. Çağlayan, ilçe gündemi ve yaklaşan 24 Haziran seçimlerini yorumladı. Görevdeki 4 yılının değerlendirmesini yaparak konuşmasına başlayan Başkan Çağlayan, ilçenin en büyük sorunu olan altyapı probleminin yapılan çalışmalarla ortadan kaldırıldığını ifade ederek, "Altyapı bir şehir için olmazsa olmazlardan biridir. Yüzde 48'ler dolayında tamamlanma seviyesinde aldığımız altyapı çalışmalarını yüzde 100'lere taşıdık" şeklinde konuştu.

YENİKÖY'E YENİ KONUT ALANI

Orhangazi'de kaçak ve çarpık yapılaşma noktasında kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Başkan Çağlayan, hükümetin imar barışı noktasındaki adımlarını da yerinde bulduğunu söyledi.
Çağlayan, "Uzun yıllardır her birimizin beklediği adımdı. Gerçekten kronikleşmiş birçok sıkıntı var. Oluşan mağduriyetler var. Yerel yönetici olarak bizim de elimizi güçlendirdi. Orhangazi'de şu anda arsa fiyatları çok yüksek. Yeni imar alanlarının açılmasının zaruriyeti hâsıl olmuştu.

Bu noktada çalışmalarımız bitirilmek üzere. Yeniköy Mahallemizde yaklaşık 10 bin nüfusun ikamet edeceği alanın tüm planlama çalışmaları bitirildi. Mecliste de o arazinin değerlendirilmesiyle ilgili bir karar almış olacağız. Orhangazi çok tercih edilen bir yer. Bizim de bu ilgiye karşılık vermemiz gerekiyor" dedi.

KANAL ORHANGAZİ PROJESİ

Kanal Orhangazi Projesi'nin en çılgın projeleri oldu- ğunu belirten Başkan Çağlayan, "Nadır Deresi bölgesini Orhangazi'ye bağlayan ıslah çalışmasıyla beraber sağlı sollu park alanlarını bitirmek üzereyiz. Tamamlandığında geniş bir rekreasyon alanı olacak. Kayıkların yüzdürüleceği bir alan ki Orhangazililerin en çok beklediği proje devam ediyor. 2019'da tamamlanacak. Orhangazililerden ve civar il ve ilçelerden de ilgi göreceğini düşünüyoruz" dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Orhangazi'nin turizmde istedikleri noktada olmadığını ifade eden Çağlayan, Çakırlı Mahallesi'ndeki Termal Turizm Tesisi'nin ve Keramet Kaplıcaları'nın önemini anlattı. Orhangazi'nin cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Çağlayan, "Turizm konusunda olmamız gereken yerde olmadığımızı biliyoruz. Bunu bildiğimiz için son 2 yıldır çalıştaylar yaparak turizmi Orhangazi'nin gündemine oturttuk.Çakırlı Mahallemizde termal turizm alanında 5 yıldızlı bir konaklama tesisinin projeleri bitirilmek üzere. Keramet Kaplıcaları'nda bir doğal ortam var. O ortamı bozmadan daha da geliştirerek İznik Gölü kıyısını da buraya entegre ederek bir proje hazırlandı. Çakırlı ile buranın entegrasyonunu sağladığımızda büyük bir kazanım sağlayacak" dedi.

Orhangazi için önem arz eden şenliklerden biri olan 'Gazi Orhan Bey'i Anma ve Orhangazi'nin Fethi Şenlikleri'nin bu yıl 3 gün yapılacağının mesajını veren Çağlayan, 4 Mayıs'ta yapılacak şenliklerin amacının tarihi değerleri gençlere idrak ettirmek olduğunu belirtti.

TURİZME BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRDİ

Osmangazi Köprüsü'nün Orhangazi'ye yansımasını yorumlayan Çağlayan, otoban ve köprünün ilk etkisinin gayrimenkul ve arazi fiyatlarının artması olduğunu söyledi. Çağlayan, "Şehir içinden geçen araç trafiğinin azalmasıyla beraber yol boyundaki esnafımızın işlerinde bir azalma söz konusu oldu. Bunlarla beraber şehre farklı bakış açısı getirme kanaati de oluştu. Orhangazi'nin turizme dönük yüzünü ön plana çıkarmamız gerektiğini düşündük. Bu konuyla ilgili 2 defa çalıştay düzenledik. Şu anda profesyonel bir firma rapor hazırlığı yapıyor. Rapor doğrultusunda çalışmaları daha da yoğunlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

YENİ KÜLTÜR MERKEZİ

Orhangazi Belediyesi'nin beklenen çalışmalarından biri olan Kültür Merkezi projesinin detaylarını paylaşan Başkan Çağlayan, "Kültür Merkezi, Orhangazi'nin en önemli projelerinden bir tanesidir.
İçinde konferans salonları, sinema salonları, nikâh salonları, kütüphanesiyle, kent müzesiyle ilçenin birçok ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte bir yapı olacak. Sadece Kültür Merkezi değil altındaki 2 katlı otopark şehirdeki otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak" dedi.

2 SANAYİ BÖLGESİ GELİYOR

Orhangazi'nin bir sanayi kenti olduğunu söyleyen Başkan Çağlayan, yeni sanayi alanlarının oluşmasıyla ilgili sıkıntılarının olduğunu belirtti.
İki farklı noktada sanayi bölgesi çalışmalarının olduğunu ifade eden Çağlayan, 950 bin metrekare alanda gıda sanayi bölgesi ve 750 bin metrekare alanda ileri teknoloji gerektiren sanayinin yer alabileceği bir bölgenin çalışmalarını yaptıklarını , bakanlık tarafından izin aşamasının sonunda olunduğunu söyledi.

'İttifakı yürekten destekliyorum'

24 Haziran seçimleri ve Cumhur İttifakı'nı da değerlendiren Başkan Çağlayan, ittifakı desteklediğini ve toplum tarafından kabul gördüğünü belirtti. Orhangazi'den 10'un üzerinde AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Çağlayan,"Seçimlerin kısa sürede olması iyi oldu. Herkes bu sürece hazırlıklı ki; bu kadar aday adayı oldu. Cumhur İttifakı'nı yürekten destekliyorum. Diğer siyasi partilerin de bir araya gelerek seçime girme noktasında bir karar aldıklarını duyduk.

'ADAY OLACAĞIM'

İnşallah kutuplaşma olmadan halka kendilerini anlatacakları bir propaganda sürecinin olmasını temenni ediyoruz. 4 yıldır görevdeyiz seçimler arasında hizmet etmeye çalışmaya gayret ettik. Bu seçimlerde beklediğimiz oranla galip çıkacağımızın kanaatindeyim" dedi. Yerel seçimlerde tekrar aday olması konusunda da açıklama yapan Çağlayan, genel merkez uygun görürse bu yönde talebinin olacağını ifade etti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.