Hava Durumu

Ormancılara ormanda zorlu eğitim

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, ormanları korumak, ormanlarda üretilen ürünleri dünya pazarlarında aranır hale getirmek için 7'si kadın 200 ormancı ve idarecileri zorlu bir eğitimden geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ormancılara ormanda zorlu eğitim

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, İnegöl'ün Boğazova mevkiinde Orman Yönetim Konseyi Risk Değerlendirme ve İş Güvenliği Yetişkin Eğitimi düzenledi. Bursa, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Keles, Orhaneli ve Yalova Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan idareci ve teknik elemanların hazır bulunduğu dört gün süren eğitimde, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Engür tarafından teorik ve uygulamalı tatbikat yaptırdı. Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli 7 teknik ekip arasında bulunan 7 kadın çalışanda ağaç kesim teknikleri, iş sağlığı ve iş güvenliği konularında eğitildi. Kesim motoru ile uygulamalı pratik yaptı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, mobilyanın başkenti olan İnegöl'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Coşkun, "Tüm dünyada nüfus her geçen gün artıyor ancak ormanlar azalıyor. İnegöl mobilyanın başkenti. Özellikle çalışmalarımıza buradan başlıyoruz. Bu eğitimden alınacak belge ile ormanlardaki ürünler tüm dünyada daha aranılan olacak, çok daha güzel satılacaktır. Özellikle mobilya ihracatında önemli bir yeri olan İnegöl içinde böyle bir belgenin alınması sanayiye büyük bir katkı yapacak. Şimdiye kadar 2 bin kişiye eğitim verdik. Bizim gayemiz ormanları koruyup gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarabilmek. Uluslararası normlara uygun olarak ormanlarımızı yönettiğimizin tescilini sağlamak" dedi.

Çevre bilincinin yeniden oluşmaya başladığını söyleyen Coşkun, Orman Yönetim Konseyi'nin tüm dünyada geçerli olan sertifikasını almak için çalıştıklarını belirtti. 2013 yılında İnegöl, Yalova ve Keles ormanlarını bu konseyin denetimine açarak, belirlenen standartlara uygun orman yönetimi sürecini başlattıklarını anlatan Coşkun, 6 ayda bir denetleneceklerini vurguladı. Üretimde çalışan orman köylüleri dışında, iş sağlığı ve güvenliği konusunda teknik eleman ve idarecilerede eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Ormanda yapılan zorlu eğitimin ardından 200kişiye sertifikaları verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.