Bursa'nın İznik ilçesinde kadınlar kışlık salçalarını hazırlamaya başladı.
Haber Giriş Tarihi: 29.08.2018 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar eski gelenekleri devam ettiriyor. İznik'te ev hanımlarını salça telaşı sardı. Belediye Başkanı Osman Sargın, kışlık salça hazırlayan Zeynep Can'ı ziyaret ederek, salça kazanının başına geçti. Sargın, eline küreği alarak, salça karıştırdı.
Kasalarla alınan domatesler temizlenip kesildikten sonra odun ateşinde uzun kaynatılıp makineden geçirilip tekrar kaynatılarak salça haline getiriliyor. Ev salçasının hem sağlıklı hem leziz olduğunu söyleyen Zeynep Can," Salça zor ve zahmetli bir iş. Ateşin önünde kazandaki domatesleri karıştırmak yorucu oluyor. Salça yapıldıktan sonra yorgunluğumuzu unutuyoruz. Odun ateşinde yapılan salçanın tadı bir başka oluyor. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da yiyoruz " şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Osman Sargın, salçaya kürek salladı
Bursa'nın İznik ilçesinde kadınlar kışlık salçalarını hazırlamaya başladı.
Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar eski gelenekleri devam ettiriyor. İznik'te ev hanımlarını salça telaşı sardı. Belediye Başkanı Osman Sargın, kışlık salça hazırlayan Zeynep Can'ı ziyaret ederek, salça kazanının başına geçti. Sargın, eline küreği alarak, salça karıştırdı.
Kasalarla alınan domatesler temizlenip kesildikten sonra odun ateşinde uzun kaynatılıp makineden geçirilip tekrar kaynatılarak salça haline getiriliyor. Ev salçasının hem sağlıklı hem leziz olduğunu söyleyen Zeynep Can," Salça zor ve zahmetli bir iş. Ateşin önünde kazandaki domatesleri karıştırmak yorucu oluyor. Salça yapıldıktan sonra yorgunluğumuzu unutuyoruz. Odun ateşinde yapılan salçanın tadı bir başka oluyor. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da yiyoruz " şeklinde konuştu.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR