Hava Durumu

Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın: Bursa'yı alırsak iktidarız

Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Millet İttifakı Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın, "Bursa'yı alırsak bir sonraki genel seçimlerde iktidarız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2019 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın: Bursa'yı alırsak iktidarız

Haber / Ayşegül SEVER

31 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Millet İttifakı Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın, AS TV ve Bursa Hakimiyet ekibinin sorularını yanıtladı. Yerel seçim sürecini değerlendiren Aydın, CHP için Bursa'nın önemli olduğunu şu sözlerle anlattı: "31 Mart 2019'da CHP Bursa'yı alırsa ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaktır. Bunu bir yere yazın." Osmangazi için öncelikli hedeflerinin huzur olduğunu ifade eden Aydın, kent dönüşümlerinden önce Bursalılar için yaşanabilir ortam hazırlayacaklarını ifade etti. Aydın, "Osmangazi için en önemli projemiz huzur olacak. Osmanga-zi'ye huzur ve mutluluk getireceğiz. İktidar partisinin yaptığı çirkin siyaseti, ötekileştiren siyasetten insanları kurtaracağız. İnsanların şu an ne betona ne dönüşüme ihtiyacı var. İnsanların biraz rahatlık, nefes almaya ihtiyacı var" dedi. Esnafın ekonomik krizden etkilendiğini saha ziyaretlerinde bizzat gördüklerini anlatan Aydın, meselenin ekonomik mesele olduğuna dikkat çekti. Aydın, "Uluyol ve Gazcılar esnafını ziyaret ettik. Bu bölgeler şehrin ticaretinin kalbi demektir. Yüz dükkâna girsek bir tanesinde müşteri yoktu. Hatta siftah yapmamış dükkân vardı. Esnaf kan ağlıyor. Bu ortamı düzeltmek için milleti ötekileştirmek yerine insanların evine aş, iş nasıl getireceksiniz bunu anlatmanız gerekiyor. Mesele ekonomik meseledir. Mesele yerel yönetimler ile başlayan üreticiye esnafa köylüye proje üretmektir" dedi. CHP belediyeciliğini anlatan Aydın, Mudanya ve Nilüfer'in iyi yönetildiği için tercih edildiğini belirterek," Bu herhalde bir tesadüf değil" dedi.

RANT BÖLGE HALKININ OLACAK

Göreve geldikleri takdirde Osmangazi'nin röntgenini çekeceklerini söyleyen Aydın, kentsel dönüşümü insan odaklı yapacaklarını söyledi. Aydın, "Kentsel dönüşümün planlaması için işin uzmanlarını getireceğiz. Master plan çizerek yaşanabilir her anlamda planlanmış şehir idealini başlatacağız.
Kentsel dönüşümdeki anlayışımız evleri işye-rlerini dönüştürürken oradaki rantı oraların sıkıntısını çekmiş insanlara vereceğiz. Yandaş üstenci olmayacak" dedi. Yönetim anlayışlarının eksik olmasından dolayı Bursa'nın tarihi değerlerinin üstünün toz kapladığını belirten Aydın, kırsal kalkınma için kooperatifçiliği destekleyeceklerini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kooperatifçiliğe dair bilgi ve doküman aldıklarını söyledi. Aydın, kooperatifçilik modeli ile çiftçiyi destekleyeceklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.