Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi bir ilke daha imza attı

Osmangazi Belediyesi sosyal belediyecilik alanında yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekliyor.Bursa'da ilk kez Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kimsesizler Evi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi Belediyesi bir ilke daha imza attı

İnsan odaklı yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, kimsesiz vatandaşların sorunlarını çözmek ve onlara sahip çıkmak adına Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Kimsesizler Evi'ni ilçeye kazandırmaya hazırlanıyor. Bursa'da bir ilk olacak olan Kimsesizler Evi, Sakarya Mahallesi'nde 170 metrekare alan üzerine toplam 900 metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek. 4 kattan oluşacak Kimsesizler Evi'nin zemin katında ve asma katında Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı çalışma ofisleri yer alacak. Binanın, Bodrum katında teknik birimler, 1-2 ve 3'üncü katlarında yatakhane, 4'üncü katında ise yemekhane olacak. Toplam 640 bin TL kaynak kullanılarak inşa edilecek olan Kimsesizler Evi'nin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, Belediye Başkan Yardımcıları ve Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde yaptığı konuşmada Osmangazi Belediyesi olarak insana ve Bursa'ya yaptıkları yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi'de insana yatırım yapmak, herkesin mutlu olduğu ve hizmet aldığı bir Osmangazi oluşturmak için bildiğiniz üzere bir çok proje yürütüyoruz. Gençlerimizden yaşlılarımıza, çocuklarımızdan kadınlarımıza, engellilerimize kadar herkesin haklarının korunduğu, mutlu olduğu, ihtiyaçlarının cevap bulduğu bir ilçe olmak için yüzlerce projeyi eş zamanlı olarak başlattık" dedi.

Osmangazi'de hayata geçirdikleri ve hayata geçirmeyi planladıkları insan odaklı projeler hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, şunları söyledi: Yeni dönemde çocuklarımızın kişisel gelişimlerini destekleyecek, okul dışı zamanlarını verimli değerlendirecekleri bilgi evleri ile gençlerimizin spor ve fiziksel aktivitelerini destekleyecek, yine onların da okul dışı zamanlarını değerlendirecekleri gençlik kamplarını Bursa'ya kazandıracağız. Ayrıca kadınlarımızın el becerilerini destekleyen, ekonomiye katkı sağlamalarına olanak veren OSMEK kursları, toplumun temel direği olan aileyi korumak için aile içi sorunların çözüm bulduğu Aile Danışma Merkezleri, yaşlılarımızın engellilerimizin mutlu olduğu, sosyalleşebildikleri Kaliteli Yaşam Merkezi ve OBAM ile de vatandaşlarımıza sosyal alandaki en iyi hizmetleri sunabilmek adına çalışmaktayız."

İnsan odaklı çalışan bir belediye olarak kimsesizlere sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Bursa'da ilk kez hayata geçireceğimiz Kimsesizler Evi ile kimsesizlerin kimsesi olacağız. İnşallah önümüzdeki 5 yıl az önce de söz ettiğim herkesin hizmet aldığı, mutlu olduğu, mahallerin ihtiyaçlarına cevap bulduğu projeler hayata geçireceğiz. Şu anda 200'ün üzerinde projemiz hazır. Hepsinin alt yapı çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz dönem 1166 proje oluşturduk, hayata geçirdik. Şimdi kendi hizmetlerimizin de üzerine çıkacağız. Tarihi mirasıyla, doğasıyla, sosyal donatı alanları ile, şehir plancılarına ilham verecek kentsel dönüşüm projeleri ile, her alanda öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Kimsesizler evimiz tekrar hayırlı olsun diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Temel atma törenine katılan Bura Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker de günümüzde en önemli yatırımların sosyal alanda yapılan yatırımlar olduğunu dile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a yürüttüğü insan odaklı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.