Hava Durumu

Osmangazi fark yaratacak

Osmangazi Belediyesi, yeni yılda da farkını hissettirecek. 2018'de ilçede hayata geçirilecek dev projeler, Bursa'nın çehresini değiştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi fark yaratacak

Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler, Bursa'ya vizyon kazandırıyor. Kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, eğitim, spor tesisi, meydan, müze, ulaşım kültür-sanat gibi birçok alandaki yatırımlarıyla öncü belediye oldu. 2018, Osmangazi Belediyesi adına vizyon projelerin hayata geçeceği bir yıl olacak. Çalışmaları şehir, insan ve demokrasi başlıkları altında geliştirdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hedefimiz, bundan sonra Osmangazi'nin tamamını dönüşüm kapsamına almak" dedi. Anahtar teslimlerinin yapıldığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesiyle Türkiye için bir model ortaya koyduklarını belirten Dündar, "Riskli alanda oturan vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli konutlara taşıyoruz. Yeni bir yaşamın başladığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile bambaşka vizyon ortaya koyuyoruz" dedi.

Açılış için gün sayan Osmangazi Atletizm Salonu hakkında bilgi veren Mustafa Dündar, ilçeyi spor şehri yapmayı hedeflediklerini belirtti. Dündar, "Türkiye'nin atletizm branşında en büyük tesisini Osmangazi'de yaparak, bu branşta ülkemizin en önemli sporcularının Bursa'dan yetişmesine zemin hazırlayacağız. İnşaat çalışmaları bitti. 2018'in başında tesisi hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. Osmangazi Belediyesi'nin yeni yıla damga vuracak yatırımlarından biri de Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi olacak. Bursa'yı özlenen kent meydanına kavuşturacak çalışma için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırıldı. Kent Meydanı Projesi için herkesin fikrini çok önemsediklerini belirten Mustafa Dündar, "Zor bir bölge ve maliyetli bir iş olmasına rağmen, en önemli kısmını bitirdik. Bölgede kamulaştırmayı yüzde 95 oranında anlaşarak yaptık. Oraya, 120 milyon TL civarında para harcandı. Bundan sonraki süreçte projeye başlayacağız. Hedefimiz 2018'in yazında temel atmak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.