Hava Durumu

Özel halk otobüsçülerinden BURULAŞ'a sert tepki

BURSA'da Özel Halk Otobüsçüleri Odası üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve kısa adı BURULAŞ olan Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. ve Tic. A.Ş.'nin, 'akıllı kart' sistemi ile haksız kazanç elde ettiğini öne sürerek, protestoda bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2013 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2013 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özel halk otobüsçülerinden BURULAŞ'a sert tepki

BURULAŞ'ın hizmet binası önünde toplanan 600 oda üyesi, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemi altında açıklama yaparak, tepkilerini dile getirdiler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan BURULAŞ'ın akıllı kart sistemi nedeniyle mağdur olduklarını belirten Özel Halk Otobüsçüleri Odası üyesi 600 kişi bugün BURULAŞ'ın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Odunluk Mahallesi'ndeki hizmet binası önünde toplanarak, protesto gösterisinde bulundular.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan Oda Başkanı Ramazan Umur, akıllı kart nedeniyle mağdur edildiklerini belirterek, bu nedenle Haziran ayından itibaren kendi kart sistemlerini kuracaklarını ve yolcuları daha ucuza taşıyacaklarını açıkladı. Otobüsçü esnafının para kazanamadığını öne süren Umur, "Benzin parasını çıkaramadığımız için araçlarımızda yağ kullanıyoruz. Ancak artık kendi kart sistemimizi kurarak, yolcuları BURULAŞ'tan daha az ücrete taşıyacağız" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.