Hava Durumu

Özgecan'ın katilini öldüren mahkumla ilgili flaş gelişme!

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babasınını cezaevinde vurulmasında son dakika gelişmesi...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özgecan'ın katilini öldüren mahkumla ilgili flaş gelişme!
Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ile bir kadının sorgulanmak üzere Adana Adliyesine getirildiği bildirildi... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı.

Adana  F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda üniversiteli ÖzgecanAslan’ın katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’i tabancayla vurarak öldüren hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan ile sona yardım ettiği öne sürülen aralarında bir infaz koruma memuru ve silahı cezaevine soktuğu iddia edilen bir kadının da bulunduğu gözaltındaki bazı kişiler de adliyeye sevk edildi.

2 MÜDÜR VE 3 GÖREVLİ DE AÇIĞA ALINDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sheraton Otel'de, "Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk, Kadın Çalıştayı" açılış programında konuştu.

Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesine ilişkin "Bizim değerlendirmelerimize göre içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan ancak destek alınarak yapılabilecek bir çalışama olduğunu değerlendiriyoruz. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı. Şu anda gözaltına alınmış durumda. Dışarıda ona yardımcı olan başkaları var. İçeride başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. soruşturma devam ediyor. 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değildir. Bu güvenlik açısında bir zafiyettir. İhmali, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli, idari işlem yapılacak kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

KATİL ZANLISI ADANA'YA GETİRİLDİ

Tuvalette bulduğunu ileri sürdüğü tabancayı bir gardiyanın başına dayayarak ölüm tehdidiyle hücrelerindeki baba Necmittin Altındöken ve oğlunu koğuşlarında tabancayla vuran katil zanlısı Gültekin Alan, büyük gizlilik içinde Adana Adliyesi’ne getirildi. Alan’a yardım ettiği öne sürülen şüpheliler de sorgulanmak üzerine ayrı ayrı adliyeye getirildi. Şüphelilerin ifadesi olayı sorgulayan Cumhuriyet Savcısı tarafından alınırken, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi uygulandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.