Hava Durumu

PKK'dan intikam yemini eden aşirete cevap

PKK’nın silahlı saldırısı sonucu yaralanan Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman’ın vurulmasına ilişkin bölücü terör örgütünden açıklama geldi. PKK, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'dan intikam yemini eden aşirete cevap
Terör örgütü PKK’nın Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman’a silahlı saldırıda bulunması üzerine aşiretten çok sert tepki gelmişti. Jirki aşiretinin önde gelenleri intikam yemini ederek, “Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler” demişti.

Olayın ardından bölücü terör örgütü PKK’dan açıklama geldi. IKBY'ye yakınlığı ile bilinen haber sitesi Rudaw'ın haberine göre PKK açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman’ın PKK tarafından önü kesilerek yaralandığı yönünde bilgiler basına yansımıştır. Bizim hareket olarak Jirkilerden ne herhangi bir kimseye ne de Tahir Adıyaman’a karşı eylem yapma gibi bir kararımız yoktur. Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi söz konusu değildir. Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır."

Terör örgütü açıklamasında ayrıca, saldırıyı bazı Jirki mensuplarının düzenlediğini de iddia etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.