Hava Durumu

PKK'lı Bayık: "ABD bizim ortağımız"

Güvenlik güçlerinin son operasyonları ile ağır darbe alan PKK, "Ortağımız" dediği ABD'den yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2016 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'lı Bayık: "ABD bizim ortağımız"
PKK'nın Kandil'deki yöneticisi Cemil Bayık, Almanya'nın Die Ziet gazetesine verdiği röportajda ABD'den yardım istedi. Son operasyonlarla çok büyük darbe alan ve köşeye sıkışan PKK'nın lideri Bayık, Türkiye ile barış istediklerini bunun için de "ortağımız" dediği ABD'nin devreye girmesini istedi.

"ABD BİZSİZ SİYASET YAPAMAZ"

Alman medyasına konuşan Bayık şunları söyledi:

" Abdullah Öcalan bir anlaşma taslağı hazırladı ve Türkiye hükümetine bunu kabul etmelerini söyledik. Kabul etmediği taktirde de bize açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz, bunu asla kabullenemeyiz. Biz Türkiye'yle barış istiyoruz. Barış sürecinde birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımızdı. Onlar da IŞİD'e karşı savaşıyor, biz de. ABD, yakın doğuda bizsiz siyaset yapamaz."

"PKK, AVRUPA İÇİN YARARLI"

Avrupa içindeki PKK varlığının yararlı olacağını iddia eden Cemil Bayık, Kuzey koridorunu işaret ederek, "Eğer Kürtler Suriye bölgesinde daha güçlü olurlarsa Avrupa Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz'e giden yolu Rojava'dan geçiyor. Bu yol eğer garanti altına alınırsa Avrupa rahat bir nefes alır" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.