Hava Durumu

PKK'nın çekileceği tarihi açıkladı

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın 25 Nisan'dan itibaren sınır dışına çekilmeye başlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2013 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK'nın çekileceği tarihi açıkladı

Çözüm sürecinin en önemli adımı olan PKK'nın sınır dışına çekilmesi ile ilgili BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den bir açıklama geldi.

Önder, Kandil'in 25 Nisan'da yapacağı açıklamanın ardından PKK'nın 25 Nisan'dan itibaren çekilmeye başlayacağını söyledi.

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere açıklama yapan Önder, "Mektup faslı bitti, görüşmeler BDP'liler üzerinden yürür" diye konuştu.

GÜL: TOZ PEMBE GÖRMEMEK LAZIM

Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Gül, şu ifadeleri kullandı:

''Birden bire her şeyi toz pembe görmemek lazım.Ama muhakkak ki böyle büyük bir sorundan kurtulmak için herkesin yapıcı olarak dikkatli bir şekilde katkı vermesinin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Silahlardan vazgeçmek, Türkiye içinde değil Türkiye dışında silahlardan vazgeçmekle olur.''

KIVRIKOĞLU: ÇEKİLME YOK

Konuyla ilgili bir açıklamada Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'ndan geldi. Sınır birliklerinin çekildiği iddiasına değinen Kıvrıkoğlu, "Bölgede çekilme yok, yaz tertiplenmesi var. Bu gayet normal. Biz normal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bütün birliklerimiz orada görevlerine devam ediyor" dedi.

'SINIR DIŞINA ÇEKİLİN'

Abdullah Öcalan, 21 Mart'ta Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında okunan mektubunda terör örgütü PKK'ya 'sınır dışına çekilin' çağrısı yapmıştı.

BDP'li milletvekili Pervin Buldan tarafından Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder tarafından da Türkçe okunan mesajında Öcalan, özetle "Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Öcalan'ın bu açıklamasından sonra ise çekilmenin silahlı mı silahsız mı olacağı tartışma konusu olmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında ''Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün o bizi ilgilendirmiyor, bırakıp gider. Çünkü, aksi takdirde provokasyona bu iş çok açıktır" ifadelerini kullanmıştı.

Kandil'deki terör örgütü yönetimi ise Erdoğan'ın bu açıklamasına "Silahsız çekilme gündemimizde değil" yanıtını vermişti.

Çekilme sürecinde hükümet, muhatabın kendisi olduğunu belirtirken; BDP ve PKK 'yasal güvence' istiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.