Hava Durumu

PKK/YPG yanlıları basın merkezini bastı

Almanya'da terör örgütü PKK/YPG yanlıları başkent Berlin'de hükümet sözcülerinin basın toplantısı yaptığı salonu bastı. Salonu işgal eden eylemciler yüzünden basın toplantısına bir süre ara verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
PKK/YPG yanlıları basın merkezini bastı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı harekâtını bahane eden terör örgütü PKK/YPG yanlıları, Almanya'nın başkenti Berlin'de Federal Basın Merkezi'ni bastı. Hükümetin olağan basın toplantısı sürdüğü sırada içeri giren, büyük çoğunluğu Alman 15 kadar gösterici, beraberinde getirdikleri pankartları açtılar. Slogan atan eylemcilere polis müdahale etmedi. Yaklaşık 20 dakika süren eylem nedeniyle basın toplantısına bir süre ara verildi. Basın merkezi sorumlusu, göstericilere, "Ya gönüllü çıkarsınız ya da polise sizin zorla çıkarmalarını söyleyeceğiz" uyarısını yaptı. Birkaç kez yapılan bu uyarıyı dikkate almayan eylemciler, slogan atmayı sürdürdü.

NASIL GİRDİKLERİ ARAŞTIRILIYOR

Eylemciler bir süre sonra ise salondan ayrıldı. Polisler, salonu terk eden göstericileri binanın ana girişine kadar götürdü. Polis tarafından yarım saat kadar binanın önünde bekletilen göstericiler daha sonra kimlik tespiti yapılmak üzere polis merkezine götürüldü. Alman ve tüm dünya basın kuruluşlarının bürolarının bulunduğu binaya 15 kadar eylemcinin nasıl girdiği ise bilinmiyor. Kiracıların bile özel giriş kartlarıyla ancak girebildikleri binada, Almanya Başbakanı Angela Merkel, kabine üyesi bakanlar ve hükümetin basın sözcüleri basın toplantıları düzenliyor. Sıkı güvenlik önlemleriyle korunan binaya göstericilerin kim tarafından nasıl sokulduğu araştırılıyor. Binanın güvenliğinden sorumlu bir görevli, "Ana kapıdan girmediler. Diğer kapıdan, belli ki kiracılardan biri içeri aldı. Güvenlik kameralarını inceliyoruz. Kimin tarafından alındıkları kamera görüntülerinden anlaşılacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.