Hava Durumu

Plasenta yeme akımı Türkiye'ye sıçradı!

Hollywood'un çılgın güzellik sırrı, Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Gençlik için bebeklerinin plasentasını yiyen starların izinden giden sosyetikler, koyun plasentasına servet ödedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Plasenta yeme akımı Türkiye'ye sıçradı!

Son olarak ABD'li oyuncu Hilary Duff da yeni doğan kızının plasentasını yediğini açıkladı. 'Plasenta yeme' modası Türkiye'ye de sıçradı.

FİYATLAR 6-10 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Güzellik merkezlerinden çıkmayan cemiyet dünyasının ünlü hanımları, toz halinde satışa sunulan keçi ve koyun plasentalarını kapışmaya başladı. Yurt dışından toz plasenta siparişi veren sosyetikler, bunun için de 6-10 bin lira arasında ödeme yapıyor.

PLASENTA NEDİR?

Plasenta, ana rahmindeki bebeği muhafaza eden kese. Plasentanın temel görevleri arasında gaz değişimini sağlamak, besinleri bebeğe getirirken, atık maddeleri bebekten alıp anneye taşımak ve bebeğin büyümesinde önemli rol oynayan bazı hormonları salgılamak yer alır.

Gelişen bebeğin temel enerji kaynağı olan glikojen ve kolesterolün sentezi plasentada meydana gelir. Plasentadan salgılanan beta hCG, progesteron, insülin benzeri büyüme faktörü gibi hormonlar gebeliğin normal seyretmesinde önemli rol oynar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.