Hava Durumu

Polis arama yapmak için başkonsolosluk konutunda

Gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkilinin ardından Türk inceleme heyeti de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi. Konutta inceleme çalışmaları başladı. Saatlerdir süren inceleme sırasında emniyet ekibinin bir itfaiye aracı ile getirilen su motoru ve drone da kullandıkları görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis arama yapmak için başkonsolosluk konutunda

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan heyet, gündüz İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ilgili birimlerle görüşme sağladıktan sonra Levent'te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait konuta saat 14.40'da giriş yaptı.

TÜRK İNCELEME EKİBİ DE GİRİŞ YAPTI
Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla saat 16.35 sıralarında gelen ekipler, yanlarında getirdikleri ekipmanları araçlardan indirerek Başkonsolosluk konutuna girdi.

Ekiplerin içeri girmesiyle arama ve inceleme çalışmaları başladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi.

SU MOTORU... JENERATÖR... DRONE
Başkonsolosluk konutunda üç saati geçen aramalar sırasında emniyet yetkililerinin bir itfaiye aracı ile getirilen su motoru ve jeneratör de kullandıkları görüldü. Ekiplerin bu araçlarla özellikle konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapacağı öğrenildi.

Öte yandan konutun üzerinde uçurulan olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone ile de aramalara destek verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.