Hava Durumu

Polis müdürü 'Sık sık' dedi

Gezi Parkı eylemlerinde çadırların yakılması talimatını verdiği gerekçesiyle hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, dönemin Beyoğlu’ndan sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli, ‘Kırmızılı kadın’ olarak tanınan Ceyda Sungur’a gaz sıkılmasına ilişkin davada tanık olarak dinlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis müdürü 'Sık sık' dedi
Sungur’a gaz sıktığı gerekçesi ile yargılanan sanık polis memuru Fatih Zengin’in önceki ifadesinde gaz sıkılması yönündeki talimatın Ramazan Emekli tarafından verildiğini söylemesi üzerine tanık olarak ifadesi alınan Emekli, “Olayın oluşu itibari ile gaz sıkmayı gerektirecek bir durum yoktu. Gaz sıkılması için talimat vermedim” dedi.

TALİMAT VERMEDİM

İstanbul 73’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memuru Fatih Zengin ile Zengin’den şikayetçi olan Ceyda Sungur katıldı. Zengin’in önceki ifadesinde, gaz sıkılmasına ilişkin talimatı Ramazan Emekli’nin verdiğini söylemesi üzerine tanık olarak dinlenen Emekli, zabıtalar ile gösterici grup arasında problem olduğu bilgisini alınca olay yerine gittiğini söyledi. İki grubun karşı karşıya gelmemesi için kendi amirlerinin gözetiminde Çevik Kuvvet’in hat düzeni oluşturduğunu ifade eden Emekli şunları anlattı: “Nizami olarak hat düzeninde duruyorlardı, herhangi bir olay yoktu. Fatih Zengin’e biber gazı sıkması yönünde herhangi bir talimat vermedim. Bu yöndeki beyanları kabul etmiyorum. Çevik Kuvvet’in amiri varken, yönetmelik gereği ve hiyerarşik olarak memura doğrudan talimat veremeyiz. Amirine yönelik bir şey söyleyebiliriz. Fatih Zengin’in vatandaşa neden biber gazı sıktığına dair bir fikrim yok. Olayın görüntülerini basından takip ederek izledim. Olayın oluş itibari ile gaz sıkmayı gerektirecek bir durumun olmadığını söyleyebilirim. Münferit olarak meydana gelen olaylar vardı ancak toplu bir olay yoktu. Olay anının ayrıntılarına vakıf değilim. Görüntülerden izlediğim kadarıyla bunu söyleyebilirim. Ceyda Sungur’un direkt yüzüne mi, başka bir şekilde mi sıkıldığını görmedim. Direkt hedef alıp almadığını görmedim.”

TANIK: ‘SIK’ DEDİ

Olay anında Çevik Kuvvet ekip amiri olarak görev yaptığını belirten tanık Zeki Bayrak ise sanık gaz sıkan Fatih Zengin’in kendi grubunda yer almadığını söyledi. Münferit olarak pet şişeler atan göstericiler olduğunu ifade eden Bayrak, “Fatih Zengin’e biber gazı sıkması yönünde talimatım olmadı. Olaydan önce Ramazan Emekli müdürün, biber gazı sıkılması yönünde benim, sorumlu amirim Murat Metin Odabaşı’nın ve oradaki ekiplerin de duyacağı şekilde ‘sık, sık’ dediğini duydum” dedi. Zengin’in avukatının yeni görüntüler sunması halinde yeni bir bilirkişiden rapor aldırılmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.