Hava Durumu

Polis Taksim'e yürüyüşe izin vermedi

1 Mayıs için İstanbul'da yollar kapatılıp yoğun güvenlik önlemleri alınırken saat 07.45'de Beşiktaş'ta toplanan bir gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şişli'de DİSK binası önünde toplanan işçilerin Taksim'e doğru yürüyüşü de başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polis Taksim'e yürüyüşe izin vermedi

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti.Sabah erken saatlerden itibaren Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup, Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grubu dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruptakilere polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yüzü kapalı bazı kişiler de polise taş ve şişeler atarak karşılık verdi.Gruptakiler ara sokaklara dağıldı ve yeniden bir araya geldi.

Pankart açan ve slogan atan gruptakiler, polise taş ve şişelerle karşılık verdi. Güvenlik güçleri grupları, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalışıyor. Polis zaman zaman gaz bombası da kullanıyor.



Bu arada göstericilerin attığı taş, DHA kameramanı Zeki Günay'ın kafasına ve koluna isabet etti. Hafif şekilde yaralanan Günay için ambulans çağrıldı.

Bu arada Okmeydanı'nda yüzü maskeli DHKP-C'li bir grup toplandı. Polis müdahale etmeye hazırlanıyor.

İŞÇİLER TAKSİM'E YÜRÜYOR

1 Mayıs nedeniyle işçiler DİSK'in Şişli'deki genel merkezi önünde toplandı. Erken saatlerde toplanıp slogan atarak bekleyen işçiler 08.20'de için Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürümeye başladı.

Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grubun önünde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.