Hava Durumu

Polisten eylemcilere ilginç anons! Yapacağınız eylemi...

Polis, eylem yapan YDG-H üyelerine "Yapacağınız eylemi adam akıllı yerde yapın" anonsunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2014 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2014 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polisten eylemcilere ilginç anons! Yapacağınız eylemi...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’a özgürlük bahanesiyle yolu trafiğe kapatıp, araçlarda kimlik kontrolü yapan ve izinsiz gösteri yapmak isteyen YDG-H üyelerine polis müdahale etti. Polis atılan gaz bombası, molotof kokteylleri ve ses bombalarından kadın ve çocukların etkilenmemesi için göstericilere yönelik yaptığı uyarı anonsunda ’’Yapacağınız eylemi adam akıllı yerde yapın’’ dedi.

Cizre’de Nusaybin Caddesi ile Otogar mevkiinde İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’a özgürlük gerekçesi ile izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri kapalı bir grup YDG-H üyesi, lastik yakıp yol kapatarak, yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Göstericiler olay yerine sevk edilen polis ekiplerine ses bombası, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahaleyle birlikte Sur Mahallesi’nin ara sokaklarına kaçan göstericiler, burada polisle çatışmaya devam etti. Olay sırasında gazdan etkilenen esnaf ve mahalle sakinleri polise tepki gösterirken, bazı esnaflar da işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Göstericilerin eylemlerini sürdürmesi üzerine polis göstericilere uyarı anonsları yaptı. Anonsta, “Gençler dikkat edin, sokaktan kadın ve çocuklar geçiyor. İnsanların olduğu yerde eylem yapmayın. Çocuklara ve kadınlara zarar gelmesin. Attığınız bombaların içinde çivi ve metal parçaları var. Vatandaşlarımıza zarar gelmesin, yapacağınız eylemi adam akıllı yerde yapın” denildi.

Polisin bütün uyarı anonslarına rağmen dağılmayan göstericilere polis müdahale etti. Olaylar esnasında bir evde ve bir benzin istasyonunda da yangın çıktı. Çıkan yangını söndürmek için vatandaşlar ve itfaiye ekipleri birlikte müdahale ederek yangını söndürdü. Burada bazı vatandaşlar polise tepki gösterdi. Olaylar Sur Mahallesi’nin ara sokaklarında devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.