Hava Durumu

Polisten kaçan sürücü üniversite öğrencisini öldürdü

Maltepe’de karşıdan karşıya geçen hukuk öğrencisi Aslı Ayan’a, polisin ‘dur’ ihtarından kaçan Uğur Güney’in kullandığı araba çarptı. Güney’e üç günde iki trafik cezası kesilmiş.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Polisten kaçan sürücü üniversite öğrencisini öldürdü

Maltepe’de trafik uygulamasından kaçan sürücü otomobiliyle yolun karşısına geçmek isteyen üniversite öğrencisi Aslı Ayan’a çarptı. Genç kız olay yerinde hayatını kaybederken, otomobilin sürücüsü Uğur Güney kayıplara karıştı. Kazadan 6 saat önce Bağdat Caddesi’nde trafik polislerince durdurulan sürücü Güney’e ceza yazıldığı öğrenildi.

Üç günde iki ceza kesildi

Olay dün saat 04.00 sıralarında Maltepe Sahil Yolu’nda meydana geldi. İddiaya göre, trafik uygulamasında polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, otomobiliyle kaçmaya başladı. Bu sırada arkadaşı Mehmet Ali Kazan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 20 yaşındaki Aslı Ayan, otomobilin çarpması sonucu 33 metre uzağa fırladı. Otomobil sürücüsü kazanın ardından olay yerinden hızla uzaklaşırken, kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kaza mahaline gelen sağlık ekipleri Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Aslı Ayan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Ayan’ın cesedi morga kaldırıldı. Aslı Ayan’ın olay yerine gelen arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı. Ev arkadaşı Ayan’ın cansız bedeninin yanına diz çökerek gözyaşlarına boğuldu.

Polis ekipleri kaçan otomobili ve sürücüsünü belirlemek için çalışma başlattı. Araçtan yola düşen parçayı incelemeye alan ekipler kısa sürede aracın plakası ve şoförünü tespit etti. Otomobili kullanan kişinin Uğur Güney olduğu belirlenirken, 34 ZA 9071 plakalı aracın kazadan 6 saat önce Bağdat Caddesi’ndeki trafik uygulamasında durdurulduğu ortaya çıktı. Araçtaki film cam nedeniyle Güney’e ceza yazıldığı, uygulama esnasında yapılan alkol kontrolünde de sürücüde alkole rastlanmadığı öğrenildi. Ayrıca otomobilin 3 gün önce de ‘Tehlikeli olabilecek şekilde araç sevk ve idaresinde bulunmak’ suçundan ceza kaydının bulunduğu öğrenildi. Polis, her yerde kayıplara karışan Güney’i arıyor.

‘Tek çiçeğimizi bizden aldılar’

Ailenin tek çocuğu olan Aslı’nın babası Ali Ayan acı haberi alır almaz dün Antakya’dan İstanbul’a geldi. Anne Alev Ayan’ın rahatsızlanması nedeniyle İstanbul’a gelemediği öğrenildi. Acılı baba Ali Ayan kızının tabutu cenaze aracına konulurken gözyaşlarına boğuldu. Baba Ayan, Milliyet’e şunları söyledi: “Aslı, hukuk ve kamu yönetimi bölümlerinde aynı anda burslu olarak okuyan çok başarılı bir öğrenciydi. Biz Antakya’da yaşıyoruz. Derslerinin yoğunluğundan dolayı 7 aydır kendisini göremiyorduk. Onu göremediğimiz için çok özlemiştik ve annesi de ben de çok üzülüyorduk.

Okulun yurdunda kalıyordu. Sabaha karşı arkadaşlarından biri telefon etti. ‘Ali Amca, Aslı bir kaza geçirdi, durumu kötü gelebilir misiniz?’ dedi. Israr edince ‘Başınız sağolsun’ dediler. Bunu duyunca dünyam başıma yıkıldı. Tek evladımızdı. Annesi fenalaştığı için İstanbul’a gelemedi. 20 sene gözümüzden sakındığımız tek çiçeğimizi bizden aldılar. Umarım emniyet gereğini yapar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.