Hava Durumu

"Haftalık çalışma süresinde avrupa ikincisiyiz"

İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İKAYDER) Başkanı Bülent Öz, Türkiye’nin haftalık çalışma süreleri bakımından Avrupa ikincisi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2012 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2012 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Haftalık çalışma süresinde avrupa ikincisiyiz"

İKAYDER, üye sayılarını gün geçtikçe artırıyor. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle 20 yeni üye derneğe üye oldu. Törende konuşan Bülent Öz, çalışma şartlarındaki yetersizliğe değindi. Öz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “dünyada Türkiye’den başka emeklilik yaşının 48-49 olan başka bir ülke yok” açıklamalarını değerlendirdi. Türkiye’de çalışma sürelerinin çok fazla olduğunu dile getiren Öz, “Ancak şunu unutuyoruz. 48-49 yaşında erken emekli olan bir başka ülke yok. Ama AB ülkeleri arasında haftalık çalışma süresinin en fazla olduğu ikinci ülkeyiz. 45 saat çalışıyoruz. AB ülkelerinde ise Almanya’da 37 saat, Avusturya’da 38 saat, İngiltere’de 37 saat, İtalya’da 37 saat. Tabii 48-49 yaş emeklilik için erken olabilir, ama bizim gibi ülkelerde çalışma saatleri çok yoğun. Bu yüzden emeklilik yaşını garip karşılamamak gerekir” dedi.
“Yıllık izin sürelerine bakarsak, hem fazla çalışıyoruz hem de yıllık izinler yetersiz” diyen Öz, “AB ülkelerinde yıllık izinler 4 haftadan başlıyor. Burası önemli bir nokta. Evet emeklilik yaşı noktasında sıkıntılar olduğu söyleniyor ama çalışma şartları diğer ülkelere göre fazla” diye konuştu.
İKAYDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Karagülle, dünyada STK’ların belirli bir güce sahip olduğunu ifade ederek, “Almanya’da 2 milyon 100 bin STK vardır. Her 40 kişiden biri bu derneklere üyedir. Fransa’da 1 milyon 470 bin STK vardır. Her 39 kişiden biri bu kuruluşlarda görev yapıyor. Türkiye’de ise derneklerin toplam sayısı 90 bin rakamına tekabül etmektedir. STK’lara üyelik istatistiği ise 900 kişide bir kişidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yeni üyelere rozetleri takıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.