Hava Durumu

"Terörle mücadelede her türlü meşruiyetimiz var"

Birtakım temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan yaralı askerleri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2012 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2012 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Terörle mücadelede her türlü meşruiyetimiz var"

Çeşitli temaslarda bulunmak ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile buluşmak için İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sabah 11.00'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indikten sonra ayağının tozuyla PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan askerlerin tedavi gördüğü Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Askerleri ziyaretinden sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Gül, saldırıda şehit olan Özkan Ateşli'nin ailesine başsağlığı diledi, "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Gül, yaralı askerlere acil şifalar dileyerek şunları söyledi: "Çok kahramanca otobüsü durduran ve daha fazla ateş etmesini önleyen uzman çavuş kardeşimize de Allah'tan şifalar diliyoruz. Yaralılarımız var, durumları iyi. Gerek tıbbi, gerek güvenlik tedbirleri süratle alınmıştır. Elden gelen herşey yapılmaktadır. Üniversite, doktorlar ve vilayetimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun"

Terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Gül, saldırganların bir an önce yakalanması için operasyonun sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Saldırganların yakalanması için operasyon sürüyor. Sadece belli sınırlarımızda veya belli bölgelerimizde değil tüm yurt sathında mücadele içindeyiz. Böyle bir Ramazan gününde, böyle mübarek bir günde elini kana bulamaktan çekinmeyen, tuzak kurmaktan, sivil-güvenlik görevlisi ayırt etmeden bu saldırıları yapmaktan çekinmeyen insanların zihniyetini ve insanlıktan ne anladığını milletimiz görmüştür. Azimle, kararlılıkla bu mücadele yapılacaktır. Tekrar söylüyorum. Böyle bir Ramazan gününde, mübarek günde bile sivil-asker ayırımı yapmadan elini kana bulayan, tuzaklar kuran, terörü icra etmekten çekinmeyen, bu insanlarla azimli ve kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz."
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.