İftardan sonra baklava, şekerpare, kadayıf gibi geleneksel lezzetler yerine daha hafif sütlü tatlılar ve dondurmanın tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Ramazan ayında beslenme adına özel tavsiyelerde bulundu.
Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şeker, hipertansiyon, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıkları olan hastalar için Ramazan ayına özel tavsiyelerde bulunan Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Şimşekli, kronik hastalıkları olan hastaların mutlaka doktorunun kontrolü ve önerileri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Oruç, iftar ve sahurla ilgili bireysel düzenlemelere gitmesinin daha doğru olacağını öneren Şimşekli, "İftar ve sahur arasında bol sıvı alınmalı (su, doğal maden suyu, ayran vs.), asitli, kolalı, şekerli sıvılardan uzak durulmalıdır. Hava sıcaklığının fazla olduğu saatlerde dışarı çıkılmamalı, hafif ev yapımı çorbalar, bol zeytinyağlı salata ve sebze yemekleri iftar sofrasında, hatta sahurda da tüketilmelidir. Et, balık ve tavuk gibi gıdalar mümkün olduğunda ızgara veya haşlama şeklinde tüketilmeli, şekerli ve şerbetli tatlıların (kadayıf, baklava, tulumba gibi) yerine dondurma, sütlaç, güllaç gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak yeme ve içme konusunda abartılı olunmamalı ve israf yapılmamalıdır" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ramazan'da bu tatlılardan uzak durun
İftardan sonra baklava, şekerpare, kadayıf gibi geleneksel lezzetler yerine daha hafif sütlü tatlılar ve dondurmanın tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, Ramazan ayında beslenme adına özel tavsiyelerde bulundu.
Oruç, iftar ve sahurla ilgili bireysel düzenlemelere gitmesinin daha doğru olacağını öneren Şimşekli, "İftar ve sahur arasında bol sıvı alınmalı (su, doğal maden suyu, ayran vs.), asitli, kolalı, şekerli sıvılardan uzak durulmalıdır. Hava sıcaklığının fazla olduğu saatlerde dışarı çıkılmamalı, hafif ev yapımı çorbalar, bol zeytinyağlı salata ve sebze yemekleri iftar sofrasında, hatta sahurda da tüketilmelidir. Et, balık ve tavuk gibi gıdalar mümkün olduğunda ızgara veya haşlama şeklinde tüketilmeli, şekerli ve şerbetli tatlıların (kadayıf, baklava, tulumba gibi) yerine dondurma, sütlaç, güllaç gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak yeme ve içme konusunda abartılı olunmamalı ve israf yapılmamalıdır" dedi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR