Hava Durumu

Recep Altepe’den 'imar' müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yürürlüğündeki Tip İmar Yönetmeliği’ni tüm belediyelere geçerli kılacak sürece, yeniden erteleme geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe’den 'imar' müjdesi!
Bursa Hakimiyet yazarı Serkan İnceoğlu bugünkü köşe yazısında yaşanan gelişmelerin detaylarını kaleme aldı.

İşte İnceoğlu'nun o yazısı:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yürürlüğündeki Tip İmar Yönetmeliği’ni tüm belediyelere geçerli kılacak sürece, yeniden erteleme geliyor.
Müteahhit camiası olarak...
Belediyelere ait imar yönetmeliklerinin yerini aldığında, toplam inşaat alanında azalmaya ve kısıtlamalara neden olacağı gerekçesiyle benimsenmeyen merkezi yönetmeliğin, Ocak 2017’de yürürlüğe girmeyeceğine ilişkin gelişme kaydedildi.
Önemsenen kentsel dönüşüm açısından da, belediyelerin yönetmelikleri uygun ve teşvik edici görülürken, sayılı günler kala, Ankara’dan artık resmi erteleme açıklaması bekleniyor.
Kentsel gelişim ve iklim koşulları gibi nedenlerle belediyelerin de sıcak bakmadıkları merkezi yönetmeliğin belediyelere yürürlüğü, daha önce ertelenmişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle kendi yönetmeliklerindeki haklılıkları ortaya koyarak, önceki ertelemede rol oynamıştı.
Yine, öyle oldu.
Tek tip yönetmeliğe sayılı günler nedeniyle belediyelere başvurular yoğunluk kazanırken, dün Altepe’yle konuştuk.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yle görüşen Altepe, “Belediyelerin, kendi imar yönetmeliklerine sahip olmaya devam edeceği bir düzenlemeye gidileceğini bilgi aldık.” diye konuştu.
Altepe, “ Tip İmar Yönetmeliği’nin, belediyelerin devam edecekleri kendi yönetmeliklerinde dikkate alacağı bir çerçeveye oturtulması için 2017’nin ilk 6 ayında çalışmaların yapılacağı, ifade edildi.” bilgisini verdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.