Hava Durumu

Recep Altepe'den Kent Konseyi'ne teşekkür

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala ve yürütme kurulu üyelerini ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe'den Kent Konseyi'ne teşekkür

Bursa'nın yerelde 25-26 konuda ülkemize, dünyaya da 5-6 konuda örnek olduğunu söyleyen Altepe, "Çalışmalarımızı Bursa halkımızla ve toplumun tüm katmanlarıyla birlikte yapıyoruz. Bursa Kent Konseyi de bizim için önemli bir göstergedir. Bizim önemli bir gücümüzdür" dedi.

BKK Başkanı Semih Pala ve yürütme kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi'ni bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan ötürü tebrik etti. Kent Konseyi'nde yeni bir dönemin başlayacağını, görev alacak olanların şimdiye kadar olduğu gibi aynı sorumlulukla görevlerine devam edeceğine inandığını belirten Altepe, Bursa'nın, şehir yönetimi konusunda birçok öncülüğü olan şehir olduğunu anlattı. Bursa Yerel Gündem 21 sürecini, kent konseyini başlatan, Tarihi Kentler Birliği'ni ve Sağlıklı Kentler Birliği'ni kuran şehir olduğunu hatırlatan Altepe, "Şuanda birçok görevi de üzerinde taşıyan önemli bir şehiriz. Türkiye'de örnek şehir yönetimi denilince parmakla gösterilen şehir Bursa olmaya başladı. Yurt içinde ve yurt dışında artık şehirler Bursa ile işbirliği yapmak istiyor. Bursa sonuçta bir başkenttir. Bir başkentte her zaman başkenttir. Medeniyetin temeli ve mayası burada bulunuyor. Onun için güzel çalışmalar her zaman Bursa'da yapılıyor. Bursa, yerelde 25-26 konuda ülkemize örnek oldu. Dünyaya da 5-6 konuda örnek oldu. Bunlar her geçen gün gelişiyor. Çalışmalarımızı Bursa halkımızla ve toplumun tüm katmanlarıyla birlikte yapıyoruz. Bursa Kent Konseyi de bizim için önemli bir göstergedir. Bizim önemli bir gücümüzdür. Çalışmalarda katkısı bulunan BKK Başkanı Semih Pala'ya, yürütme kurulu üyelerine ve tüm gönüllülere Bursa halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

"BURSA TARİH BOYUNCA DÜNYAYA MEDENİYETİ ÖĞRETTİ"

Gencinden yaşlısına, engellisinden şehirde yaşayan yabancısına kadar her kesimden insanın kent konseyi bünyesinde biraraya gelebildiğini söyleyen Altepe, insanların şehir için düşündüklerinin önemli olduğunu, şehir için atılması gereken adımlarda herkesin sorumlu olduğunu aktardı. Bu tarz toplulukların yanlış karar almayacağına, insanların gönüllü olarak Bursa için toplandığına dikkat çeken Altepe, "Bundan dolayı gönül rahatlığıyla çalışıyoruz. Herhangi bir mesele aşılacaksa öncelikle şehir bunun kararını almalı. Sonra arkasında durmalı. Bizler zaten hizmet için buradayız. Bu yüzden insanların kent konseylerinde toplanması ve kararlar alması bize de güç katıyor. Bunu da en iyi uygulayan Bursa Kent Konseyi'dir. Bu zaman kadar çalışmalarımıza katkı sağladı. Şimdiden sonra da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Seçimlerden ne gibi sonuç çıkacağını bilmiyoruz. Ama sonucunda güzel şeyler olacak. Bursa'yı önemli görevler bekliyor. Artık şehrin tüm sınırları Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Artık kurullarımız, meclisimiz 17 ilçeyi kapsıyor. Bursa tarih boyunca dünyaya medeniyeti öğretti. İnşallah bundan sonrada örnek uygulamaları devam edecek" diye konuştu.

Bursa'da yapılacak daha çok iş olduğunu anlatan Altepe, son 5 yılda Bursa yerel yönetiminin çok büyük bir hamle yaptığını ifade etti. Aynı yönetimin ikinci 5 yılda devam etmesinin Bursa'ya daha fazla katkı sağlayacağını belirten Altepe, "Bu tüm Bursa'nın özlemiydi. Bizden önceki başkanların, siyasilerin dillendirdiği konuydu. Şehrin zaman kaybetmemesi, mesafe kat etmesi için istikrarlı yönetimler gerekiyor. Bursa bunu yakalamış oldu. Zaman kaybetmedik ve sürekli açılışlarımız sürüyor. En son Teleferik hattını açtık. Yeni yönetim olsaydı kadro oluşturmakla, projeler geliştirmekle uğraşacaktı. Böylece Bursa ve şehrin ekonomisi kazanıyor. Sadece Teleferik bile her gün yüzlerce kişiyi taşıyor. 3-4 ay sonra oteller bölgesine ulaşacak. Daha sonra şehir merkezine inecek. Raylı sistem oralara ulaşacak. Bursa ve Bursalılar için ne yapsak az" dedi.

Bursa Kent Konseyi'nin 5 yıldır şehri ilgilendiren tüm önemli konularla yakından ilgilendiğini anlatan BKK Başkanı Semih Pala, toplumun isteklerini idarecilere uygun şekilde aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Yerel seçimlerde Başkan Recep Altepe'nin halkın teveccühüyle tekrar seçilmesinin önemine değinen Pala, Bursa Kent Konseyi'nin kanunlara uygun hareket ettiğini, hazırladıkları çalışma yönergesine göre yerel seçimlerin ardından 3 ay içerisinde kendilerinin de seçim yapması gerektiğini belirtti. Bu sebeple seçim kararı aldıklarını, Haziranın 25'inde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde de Haziranın 27'sinde 300 kurumsal katılımcıyla birlikte seçimleri yapacaklarını anlatan Pala, "Muhtarların ve kurumların temsilcileri seçildi. Resmi kurumlardan, üniversitelerden yazılar geldi. Bizler seçimleri yaparken, aynı zaman Türkiye'ye örnek olmaya çalışıyoruz. Seçimlere giderken Türkiye'nin en büyük kent konseyi olarak destek ve katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür etmek için ziyaret ettik. Bursa Kent Konseyi adına katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye'de örnek olacak şekilde kent konseyi sürecine Bursa Büyükşehir Belediyesi katkı sağladı. Bundan sonra da Bursa Kent Konseyi'nin, Büyükşehir Belediyesiyle olan ilgili yapılanması sürecek ve çalışmalarına devam edecek" diye konuştu.
5 yıl boyunca görev alan yürütme kurulunda her kesimden insanın yer aldığını ifade eden Pala, bu sayede Bursalıların BKK'yi sahiplendiğini dile getirdi. Pala, BKK'nin Bursa ve Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.
BKK Başkanı Semih Pala, günün anısına Başkan Altepe'ye plaket takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.