Hava Durumu

Recep Bölükbaşı Bursaspor'u zarara uğrattı mı? Bilirkişi kararını verdi...

Recep Bölükbaşı yönetimi hakkında 3 uzman kişinin hazırladığı bilirkişi raporu yayınlandı. Raporda, kulübü zarara uğratma, sahte belge düzenleme ve haksız mal edinme gibi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Bölükbaşı Bursaspor'u zarara uğrattı mı? Bilirkişi kararını verdi...

MAHKEME KARARI BOZMUŞTU

Bursaspor'da mevcut başkan Ali Ay yönetiminden önce görev yapan Recep Bölükbaşı yönetimi genel kurulda ibra edilmemiş, konu hukuksal bir boyut kazanmıştı. Bursaspor'un avukatı Jale Demir, Recep Bölükbaşı ile birlikte 22 kişi hakkında 'Görevi kötüye kullanmak, ihmal ve zimmet' suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Bölükbaşı ile ekibinin 16.05.2013-19.01.2016 tarihleri arasındaki yaptıkları icraatlar yer alıyordu. Görülen davada takipsizlik kararı çıkmış, bu karar Bursa 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bozulmuştu. Bölükbaşı dönemiyle ilgili iddiaların 3 bilirkişi tarafından incelenmesine karar verilmişti.

ZORUNLULUĞA DİKKAT ÇEKİLDİ

Emekli Sayıştay Uzman Denetçisi Kenan Tepe, Spor Hukuk Uzmanları Korhan Perek ve Nuh Çetinkaya'dan oluşan bilirkişi raporu yayınlandı. Bilirkişinin Recep Bölükbaşı dönemi hakkında yaptığı incelemeyle ilgili hazırladığı raporun sonuç bölümünde, "Bursaspor Kulübü Derneği'nin eski yöneticileri olan şüphelilerin eylem ve işlemlerinin spor ekonomisinin zorunlulukları ve şartlarına bağlı olarak gerçekleştirildiği, derneği zarara uğratma kasıtlarına işaret eden somut bilgi ve belge bulunmadığı, derneğe ait bir şeyi mal edinmedikleri, sahte belge düzenlemedikleri ve kullanmadıkları kanaatine varıldığı belirlendi" ifadelerine yer verildi.

İşte o rapor;

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.