Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reina katliamcısı yakalandı

Yılbaşı gecesi Reina'da katliam yapan ve 39 kişiyi acımasızca katleden terörist 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta sağ olarak yakalandı. Reina saldırganı ile birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 4 kişi de gözaltına alındı. Teröristin yanında 4 yaşındaki oğlu da vardı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reina katliamcısı yakalandı

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı.

Büyük gizlilik içinde yürütülen operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Terörist arkadan kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan teröristin yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SALDIRGANIN YAKALANDIKTAN SONRAKİ İLK FOTOĞRAFI

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü'nün sabah 10.30'da açıklama yapacağı öğrenildi.

İŞTE TERÖRİSTİ EVİNDE SAKLAYAN O KIRGIZ

OPERASYONUN DETAYLARI

1000 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Yılbaşı gecesi 39 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan şüpheli Masharipov'un yakalanması için art arda operasyonlar düzenlendi.
Daha önce polisin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyondan son anda kurtulan Masharipov'un yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bin kişilik özel bir ekip kuruldu.

100 BİN SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ

ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

Esenyurt 911 Sokak'taki bir siteye akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda Masharipov ile 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 1'inin Kırgız asıllı erkek, 3'ün de Mısır, Senegal ve Somali uyruklu kadınlar olduğu öğrenildi.

Yapılan araştırmada şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi kadınları kullandıkları tespit edildi.
Öte yandan şüphelilerin gözaltına alındıkları sitede polisin güvenlik önlemi aldığı ve giriş-çıkışlara izin vermediği görüldü.

Reina saldırganının yakalandığı evde bulunan iki kadın gözaltına alındı.

OĞLUYLA KAÇTIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov'un eşi 12 Ocak'ta Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov'un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

Masharipov 1.5 yaşındaki kızı, 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2016'nın başında Konya'ya geldiği tespit edilmişti.

Masharipov ailesi, aralık ayının son günlerinde İstanbul Başakşehir'de bir ev kiraladığı, 31 Aralık'ta akşam saatlerinde karısına, "Helalleşelim" diyerek evden ayrıldığı eşinin ifadelerinde yer almıştı.

EŞİ 12 OCAK'TA YAKALANDI

Terörist Abdulgadir Masharipov'un eşi de İstanbul Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla 12 Ocak'ta yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı da koruma altına alınmıştı.

Yılbaşı katliamı sonrasında terörist Masharipov'un Taksim Talimhane'de keşif yaptığı anı kaydettiği video görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

17 GÜNDÜR ARANIYORDU

DEAŞ'lı terörist katliam sonrasında Zeytinburnu'nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir'de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEBRİK TWEETİ

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu attığı bir tweetle İçişlieri Bakanı Süleyman Soyluyu Reina saldırganın yakalanması nedeniyle tebrik etti.

Çavuşoğlu'nun attığı tweet şöyle:

Reina saldırganını ele geçiren, başta bakanımız Süleyman Soylu'ya, emniyet ve istihbarat teşkilatlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.