Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rejimin taciz ateşi ardından Rusya cephesinden açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Beşşar Esad rejiminin gözlem noktasına gerçekleştirdiği taciz ateşi sonrası yaptığı açıklamada olup bitenler konusunda Türkiye'yle temasta olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2019 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rejimin taciz ateşi ardından Rusya cephesinden açıklama

Beşşar Esad rejimine ait savaş uçakları, İdlib'in güneydoğusundaki Maaretinuman ilçesinde yer alan 8 nolu gözlem noktasının yakınına ağır makineli tüfeklerle ateş etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri BakanlığıSözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'de olup bitenler konusunda Türkiye'yle temasta olduklarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu.

İDLİB MUTABAKATI

"İdlib'le ilgili varılmış tüm mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" diyen Zaharova, "Bu mutabakatların hem teröristlerle mücadeleyi sürdürme hem de sivil nüfusun güvenliğini sağlama amacı ile düşünülmüş maddelerine bağlı kalınması önemli" açıklamasında bulundu." ifadelerini kullandı.

İDLİB'DE YAŞANAN GERGİNLİK

Zaharova ayrıca, İdlib ve çevresinde tehlikeli bir gerilim gözlediklerini söyleyip "Bu gerilime neyin sebep olduğu açık: bunun sebebi, teröristlerin gerilimi azaltma bölgesi (İdlib) ve ötesindeki agresif saldırılarıdır" vurgusunu yaptı.

SOÇİ MUTABAKATI

Zaharova, "Biz de bu doğrultuda Türk tarafı ile Soçi Mutabakatı çerçevesinde işbirliğimizi sürdürüyoruz" diye devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.