Hava Durumu

'Reza Zarrab serbest kaldı' iddiası

ABD'de tutukluların isimleriyle kontrol edilebildiği federal hapishaneler bürosunun internet sitesinde "Zarrab serbest' kaydı girildi

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2017 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2017 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Reza Zarrab serbest kaldı' iddiası

ABD'de federal hapishaneler bürosunun internet sitesinde, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016'dan bu yana ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın 8 Kasım 2017'de cezaevinden tahliye edildiği görülüyor. Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı'nın sözcüsü ise yaptığı açıklamada Zarrab'ın halen cezaevinde bulunduğunu belirtti.

Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet'ten Razi Canikligil'e yaptığı açıklamada, "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Yine teknik bir hata olmuş." dedi.

Benzeri bir olay 9 Eylül 2017 tarihinde de yaşanmış ve Başsavcılık sözcüleri Sarraf'ın tahliye edilmediğini bunun sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu, halen cezaevinde tutuklu olduğunu belirtmişlerdi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, aynı davada yargılanan Halkbank eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise hala New York hapishanesinde tutuklu görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.