Hava Durumu

Rum polisinin dövdüğü Türk bayıldı!

Farketmeden sınırı bisikletiyle geçen 60 yaşındaki Mehmet Sapmaz, kontrol noktasında bayılıncaya kadar dayak yedi. Rum sivil toplum örgütünün ortaya çıkardığı rezalette, Sapmaz beş gündür Rum tarafında tutuklu bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rum polisinin dövdüğü Türk bayıldı!

KKTC gazetelerinde yer alan haberlere göre, Rum polisi 31 Ağustos'ta Ledra Palace sınır kapısından bisikletiyle Güney'e geçen 60 yaşındaki bir Türk'e işkence yaptı. Mehmet Sapmaz isimli Türk, beş günden bu yana Rum tarafında tutuklu bulunuyor.

Olay, Rum tarafında yayınlanan Politis gazetesinin haberiyle ortaya çıktı. '60 Yaşındaki Türk'e insanlık dışı muamele' başlıklı haberin kaynağı, Rum tarafında faaliyet gösteren Eşitlik, Destek, Irkçılık Karşıtı Hareket (KİSA) adlı topluluk. KİSA, Rum polisinin Mehmet Sapmaz'a insanlık dışı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü muamelede bulunduğunu açıkladı.

KİSA, Gazimağusa'da yaşayan 60 yaşındaki Türk'ün kontrol noktası olduğunu fark etmeden bisikletiyle Rum tarafına geçtiğini bildiriyor. Mehmet Sapmaz sınırı geçerken kimse kendisini durdurmadı ancak daha sonra polis aracı peşine düştü.

Kontrol noktasına dönmesi söylenen Sapmaz polisin emrini dinleyip sınıra geri döndü. Burada polis şiddetine maruz kalan Türk vatandaşı, aldığı darbelerle yere düştü ve yerde de şiddet devam etti. KİSA, yumruklar ve tekmelere hedef olan Sapmaz'ın bayıldığını aktarıyor.

Rum polisi önce Türk'ün kendisine saldırdığını savunsa da KİSA'nın devreye girmesiyle olay resmi soruşturmaya tabi tutuldu.

Politis gazetesi, Rum tarafının BM aracılığıyla Mehmet Sapmaz'ı KKTC'ye göndermeyi tercih etmeyeceğini, Yunanistan üzerinden Türkiye'ye sınır dışı etmeyi planladığını yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.