Hava Durumu

'Saadet Partisi seçimlere hazır'

Prensiplerinden taviz vermeden her partiyle ittifak yapabileceklerini kaydeden Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, seçime en hazır parti olduklarını belirterek iddialı konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 07:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 07:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Saadet Partisi seçimlere hazır'

HABER I Burcu SEKMEN I

'İKTİDARI KOLTUĞUNDAN EDECEK'
AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları programının bu haftaki konuğu Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca oldu. Baia Bursa Hotel'de gerçekleşen programda Mehmet Atmaca, Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri ekibinin yerel ve genel gündeme dair sorularını yanıtladı. 2019'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 24 Haziran'a alınması kararı ülke gündemine bomba gibi düşerken, erken seçime şimdiden hazır olduklarını vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, "Türkiye'de ciddi bir kutuplaşma var.
Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da bu kutuplaşmayı zayıflatmak ve vatandaşın yeniden birbirini kucaklayabilmesi için uğraşıyor. Milli görüş olarak sol ve milliyetçi kanattan büyük ilgi görüyoruz. Seçimlerdeki oy dağılımına gelecek olursak öncelikle ana muhalefet olan CHP'nin alacağı oy oranı büyük ölçüde bellidir. İYİ Parti'nin oy alabileceği kesimler bellidir.
AK Parti ve MHP zaten ittifak kurdu. Ülkenin her kesiminden oy alabilme potansiyeline sahip tek güç, milli görüştür. Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidar koltuğundan indirebilecek tek parti Saadet Partisi'dir" dedi.

ADAYI TEMAYÜL BELİRLEYECEK
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday gösterileceği sorusunu yanıtlayan Atmaca, adayın, teşkilattaki başarılı mensupların hiçe sayılmadan ve temayül ile belirleneceğini kaydederek, "Dışarıda Abdullah Gül'ün aday gösterileceğine ilişkin söylentiler çıktı. Genel Başkanımız da bu söyleme karşı hiçbir zaman kesin bir tavırla olmaz demedi. Teşkilatlarımızın kabul edeceği ve prensiplerimize uyan herkes aday olabilecek durumdadır. Önemli olan başkanın kimliği değil nasıl hükümet edeceğidir" şeklinde konuştu.

İTTİFAKA ŞARTLI YEŞİL IŞIK
AK Parti ve MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı'nın geçmiş dönemlerde yapılan hiçbir ittifaka benzemediğini savunan Mehmet Atmaca, ittifak öncesi mutlaka bir protokol yapılması gerektiğini aksi takdirde yapılan ittifakın sağlıklı olmadığını söyledi. "Bizim ilkelerimizle hareket edecek her partiyle ittifak yaparız" diyen Atmaca, parti prensiplerinden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

Dönüşüm kanunu yok
Siyasi kimliği dışında inşaat mühendisi olan Mehmet Atmaca şehrin öncelikli sorunu olan kentsel dönüşüm hakkında konuşurken Türkiye'de henüz kentsel dönüşüm adına bir kanun olmadığını söyledi.
Riskli yapılar ile ilgili çıkarılan 0.50 emsal artışını uygun gören 6306 sayılı kanunun tamamen rantsal değerlere hizmet ettiğini ileri süren Atmaca, şunları söyledi: "Şimdiye kadar yapılan dönüşümlerde amaç can kaybını önlemek ya da dönüşüm sağlamak değildi. Nüfus yoğunluğunu yeniden planlamak yerine orantısız bir şekilde artırdılar. Bu kentsel dönüşüm sorununda hepimizin vebali var. Yapılan işlemlerde vatandaşın, akademik odaların hiçbir fikri alınmadı.
Bir kentte trafik, altyapı ve sosyal donatı ihtiyaçları tamamen yoğunluğa göre belirlenir. Altyapı hazırlanmadan oluşturulan yoğunluğun da kent yaşamına olumsuz etkilerini hep birlikte görüyoruz."

'Trafik yanlış politikaların eseri'
Şehirde adeta felç durumunda olan trafik sorununa da değinen İl Başkanı Atmaca, ulaşım ve trafikte yaşanan sıkıntıların kaynağında yerel yönetimlerden çok merkezi hükümeti sorumlu tutarak, "Merkezi yönetimin yanlış politikaları yüzünden köyler kente aktı. Raylı sistem dediğimiz ulaşım sistemi, mevcut yol genişliğini daraltarak trafikte olumsuz bir etki oluşturmuştur. Haricen kentsel dönüşümle birlikte de rant değeri yüksek yerlerde yaşanan yoğunluk da trafiği çıkmaz hale getirmiştir. Önümüzdeki seçimlerde biz iktidara gelirsek hedefimiz insanların yaşadığı mekanlarda geçimini sağlayabilir hale gelmesidir" şeklinde konuştu.

'Nostalji yaşama lüksümüz yok'
Şehrin güncel sorunlarının çözümü noktasında Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin çalışmalarını da değerlendiren Mehmet Atmaca, "Bu konuda maalesef belediyeler sınıfta kalmıştır. Mesela ipek böceği; teknik olarak izahı olmayan bir projedir. Nostalji yaşama lüksümüz yok bizim; halihazırdaki sorunlar önceliğimiz olmalı. Vakti zamanında daha ucuz olsun diye yapılan raylı sistem başlı başına bir hatadır. Bedeli ne olursa olsun, ulaşım yeraltına alınmalıdır. İddia ediyorum ki; kısa süre sonra raylı sistem sökülüp kaldırılmak zorunda kalacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.