Hava Durumu

Sağlık Bakanı'ndan Bursa'da flaş açıklamalar! "Bursa'dan aday..."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi aldıklarını ifade ederek, “Bunlardan 360’ı H1-N1 virüsü olarak geldi. Buda grip virüsü almış vakalarımız arasında yüzde 8’e tekamül ediyor. Bunlardan 300’den fazla grip virüsü etkini var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık Bakanı'ndan Bursa'da flaş açıklamalar! "Bursa'dan aday..."
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin domuz gribi ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Müezzinoğlu, “Şuanda tedbirlerle ilgili her gün yakın takipteyiz. Kurumumuzun gösterdiği yol haritası çerçevesinde takiplerimizi yapıyoruz. Yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi alındı. Bunlardan 360’ı H1-N1 virüsü olarak geldi. Buda grip virüsü almış vakalarımız arasında yüzde 8’e tekamül ediyor. Bu hastalardaki 300’den fazla grip virüsü etkini var. Bu sene salgın diyebileceğimiz süreci yaşamıyoruz. Sadece son 10-15 gündür yoğunluk yaşıyoruz. H1-N1 virüsünden ölüm vakaları oldu. Ama ölüm sonuçları sadece bununla ilgili değil. Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve bir kısmında diğer kronik hastalıklardan gelen ölümler var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok. Her türlü tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşımızdan hijyen ortamı istiyoruz. Öksürükte ağızlarını kapatarak, kalabalık ortamlarda temiz havayı sağlamak, birde gribal durumlunda istirahat, sulu gıda gibi tedbirleri arttırmamız gerekiyor. Her türlü dinamik tedbiri alıyoruz” dedi.

“NEREDEN OLACAĞIM ÖNEMLİ DEĞİL”

Bir gazetecinin, ‘Bursa’da aday olacağınız konuşuluyor. Bu durumla ilgili neler söyleyeceksiniz?’ sorusuna Müezzinoğlu, “Siyaset millet için yapılıyor. Ben geçtiğimiz yıl müracaatımı İstanbul 3. bölgeden yaptık. İstanbul 3. bölge benim 35 yıldır ikamet ettiğim yer. Gerek sosyal ve iş hayatımın devam ettiği yer. Ama Edirne’de siyasetin ihtiyaç olduğu için Edirne’de hizmet ettim. Önümüzdeki dönemde bu ülkenin hangi köşesi olursa olsun hizmet edip, borcumuzu ödeyeceğiz. 7 Nisan’da listeler açıklanacak. O akşam hep beraber göreceğiz. Demokrasinin bu güzelliklerini hayırlı olmasını diliyorum. 2002’den bu yana sağlıklı seçimler yapılıyor. Siyasi iktidar milletin ortak hakkının gerekliliğini yapma içinde. Zaman zaman parti kapatmayla muhatap olduk. Ama gelecekle ilgili özgüvenli, cesaretle milletin planlayacak bir sürece girdik. Listelerde Müezzinoğlu orada veya burada olmuş önemli değil. Millete hizmet etme değerinde hizmet etmeye talip olmuşuz. Hayırlısı olsun” şeklinde cevapladı.



MÜEZZİNOĞLU'NUN NEVRUZ MESAJI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da Nevruz kutlamalarına da katıldı.

Bursa Valiliği'nin düzenlediği Nevruz kutlamalarına katılan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yumurta tokuşturdu.

Müezzinoğlu, “21 Mart Nevruz gününü kutluyorum. Bir sonraki bayramımızda Kırım Türklerinin bağımsızlığı yakaladığı günleri görmeyi diliyorum. 21 Mart Nevruz veya bahar bayramı, dirilişin, bereketin, sevginin, kardeşliğin ve barışın, üzerine insanlık adına bütün güzel kelimelerin yüklenebileceği bir bayram. Türk dünyasının ruhu ve anlayışı, önümüzdeki süreçlere ne kadar güçlü taşırsa, inanıyorum ki insanlara sunacağımız güzellikler çok daha güçlü ve farklı olacaktır. Bu bayramın en güçlü mesajını, birlik ve beraberlik adına almamız kardeşliği güçlendirecektir. Birbirimize olan sevgimizi Türk dünyası olarak daha güçlü göreceğimize inanıyorum. Bugün baktığımızda, Nevruz, yalnız Türklerin kutladığı bir bayram değil, farklı medeniyetlerin de bir bayramı. Özüne baktığımızda, diğer medeniyetlerin de bu bahar bayramına yüklediği anlam, daha çok sevgi, barış, bereket ve insani değerleri merkeze alan bir anlayış" dedi.

Dünyanın bugün en çok barışa ve hakkaniyetli paylaşıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Biz Türk dünyası olarak merkeze hakkaniyeti, bereketi, kardeşliği ve sevgiyi alarak, diğer medeniyetlerin de bu bakışla bu bayrama önem ve değer vermelerini bekleyerek, bugün insanlığın en çok ihtiyacı olan barışın hakim kılınmasına katkı sağlamalıyız. Arzumuz ve talebimiz, yakan, yıkan ve öldüren değil, imar eden, birlikteliği başarabilen bir anlayışı hakim kılmak, güçlünün değil, haklının hakkını teslim eden bir anlayışı getirmektir. Türk milletinin bu anlamdaki özelliği, tarihi geçmişinden bu yana mertliği, cesareti ve hakkaniyet merkezi anlayışı ile çok güzel örnekleri var. Mağdur ve mazlumların yanında olan anlayışı bir bayram havasında inşallah milletçe çok daha iyi günlere taşımayı Rabbim nasip etsin. Bu milletin büyük beklentileri var. İstiyoruz ki milletçe birlik ve beraberliği merkeze alalım. Bu yıl 100’üncü yılını kutladığımız Çanakkale zaferinin geleceğe taşınmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu anlamda Türk milletinin attığı adımların güçlü ve cesur olduğunu da ifade etmek isterim. Bu adımların karşılıksız kalmaması, kardeşlik duygularına vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİ YORUMU

Beşiktaşlı olduğu bilinen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da katıldığı bir programda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan derbi maçta Beşiktaş'ın kazanmasını istediğini söyledi.

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu bilinen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da katıldığı bir programda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maç hakkında yorumlarda bulundu.

Derbi maçlarda fanatik taraftarlıktan ziyade tatlı rekabetin olması gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Güzel futbolu merkezine alan, seyirciler arasında sporun kardeşlik ve barışı simgeleyen bir anlayışla derbileri izletmemiz lazım. Bu maçta iyi oynayan kazansın. Her iki tarafta güzel goller görsün. Güzel golleri hangi taraf atarsa atsın birlikte alkışlayalım. Tabi gönlümden geçen olarak Beşiktaş'ın kazanmasını arzu ederim ama en çok arzu ettiğim maçların kardeşlik havası içerisinde, kötü tezahüratlar olmadan, sporun bir centilmenlik aracı olduğunun bilincinde oynanmasıdır. O nedenle fanatikliğe fırsat vermeden tatlı rekabetin güzel örneklerini yaşamayı arzu ediyorum. Bir de skorun bol gollü olmasını arzu ediyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.