Hava Durumu

Salman çıtayı yükseltti "Sandıkta hedefimiz yüzde 60"

AS TV'de 24 Haziran'daki seçimler için iddialı konuşan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 60'ını almayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Salman çıtayı yükseltti "Sandıkta hedefimiz yüzde 60"

HABER I Burcu SEKMEN I

SEÇİME HER ZAMAN HAZIRDIK

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin 24 Haziran'a çekilmesinin ardından siyasi hareketlilik başladı. AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları programının bu haftaki konuğu olan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, teşkilatın seçimlerdeki yol haritasını açıkladı.
Seçimlerin erkene alınmasını pozitif yorumlayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, "AK Parti olarak zamanında seçim istiyorduk. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçimi dile getirmesinin ardından diğer partiler de hodri meydan deyince biz de kabul ettik. Erken seçim konusunda hiçbir çekincemiz yok. Bizim teşkilatlarımız her an sanki yarın seçim olacakmış gibi hazır. 24 Haziran'da seçimimizi yaptıktan sonra 2023 vizyonuna doğru Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına kadarki sistemimizi de planlamış olacağız" dedi.

ZİYARETLER SIKLAŞACAK

Seçim hazırlıklarında 2 aylık süreyi en ve-rimli şekilde kullanacaklarını belirten Salman; zaman darlığı gibi bir sıkıntı yaşamadıklarını, "Yüksek Seçim Kurulu'nun bu sürecin işleyişine yönelik belirlediği bir takvim var. Mayıs ayının 15'i ile 20'si arasında listeler belirginleşmiş olur. O tarihe kadar biz de aday adaylıkların başvurusu, temayül ve mülakatların yapılması, o döneme yönelik kamuoyu araştırmalarının yapılması, partimizi temsil edecek adayların tespit edilmesi ile ilgileneceğiz. Sonrasında ise sahaya çıkacağız ve öncesinde defalarca kez ziyaret ettiğimiz esnafımızı, çarşımızı, pazarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı yine ziyaret edeceğiz. Biz zaten sizinle iç içeydik şimdi de oyunuza talibiz diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTİFA UYGUN GÖRÜLMÜYOR

Erken seçim kararının beraberinde getirdiği adaylık ve akabindeki istifa girişimlerinin teşkilattaki yansımalarını değerlendiren Ayhan Salman, "İstifa süreleri 26 Nisan ile kısıtlanırken, aday adaylığı başvurularımız da 29 Nisan Pazar günü son bulacak. Genel merkezimiz, prensip olarak teşkilat mensuplarımızın istifa ederek aday olmalarını tasvip etmiyor. Bizler de ilçe kongrelerimizde teşkilatımızla bu konuda görüşmüştük. Aday olmak isteyen var mı diye sorduk, aldığımız cevaplar neticesinde çok fazla istifa olacağını sanmıyorum" açıklamasında bulundu. Salman kendisinin de adaylık konusunda bir talebi olmadığını vurguladı.

ÜCRET 6 BİN LİRA

İl başkanlığına yapılan milletvekili aday adaylığı başvuruları hakkında detaylı bilgiler veren İl Başkanı, şunları söyledi: "AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu 6 bin liradır, bu rakam engelli vatandaşlarımız içinse bin lira. Aday adaylarımızın Bursa'nın katmanlarını ve demografik yapısını temsil edebilmesi gerekiyor. Kendisini siyasete yakın gören vatandaşlarımızı, işinde başarılı olanları, liyakat sahibi arkadaşlarımızı il başkanlığımıza bekliyoruz."

İTTİFAKTA ATIŞ SERBEST

AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifakın diğer partilerde de yankılanmasını doğal karşılayan Salman, "Herkes ittifak kurabilir, bu bizim için bir şey ifade etmiyor. Partilerin baraj sorununu aşabilmek adına seçimlere beraber girmesi onlar açısından bir avantaj. Diğer partilerin birleşmesi ya da ortak aday çıkarmasına yönelik bir endişemiz yok. Bizim hedefimiz Cumhurbaşkanımız için oyların yüzde 60'ını elde etmek. Geçen seçimlerde yüzde 52 oyla seçilmişti. Biz yüzde 60'ı aldıktan sonra ötekiler birbiriyle ne yapar, ne eder o da onların problemidir. Bizim hedefimiz belli. Milletvekili sayımızı da artıracağız" şeklinde iddialı konuştu.

'MUHALEFETİN HALİ İÇLER ACISI'

İYİ Parti'nin seçimlere girebilmesi için CHP mensubu 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye transfer edilmesini anlamsız bulduğunu kaydeden Başkan Salman, "CHP'nin son zamanlarda yaptığı birçok şey değerlendirilemez vaziyette. Böyle entrikalara neden gerek duyulduğunu anlamıyorum. İYİ Parti'ye geçen milletvekillerinin de bunu neden yaptığını anlamak zor. Muhalefetin durumu içler acısı bir hal aldı. Onları yorumlamaya ya da anlamaya çalışırsak çok vakit kaybe-deriz. Biz yerli ve milli duruşu olan partilerle beraberiz" sözleriyle muhalefeti eleştirdi.

'BURSA'NIN DEĞERİNİ BİLİYORUZ'

Salman, kampanya döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'da miting yapıp yapmayacağına ilişkin de, "Cumhurbaşkanımız, ocak ayında il kadın kongresine katılmak üzere geldiği Bursa'da vatandaşlarla kucaklaşmıştı. Seçim sürecinde Bursa'ya ziyaretiyle ilgili net bir tarih henüz yok ama bu heyecanı süreçte ayrı bir önem atfettiği kentimize gelmesini bekliyoruz" dedi.
Salman 24 Haziran'da yapılacak seçimle ilgili Bursalılara, partisi adına şu söz-lerle seslendi: "AK Parti olarak Bursa'nın değerini biliyoruz. Bursamızı büyüyen,gelişen Türkiye'nin merkezlerinden biri haline getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bu emeklere de vatandaşımızdan destek bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.