Hava Durumu

Samet Aybaba: Böyle saçma iş mi olur?

Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili düşüncesinin değişmediğini belirten tecrübeli teknik adam, sadece yerli oyuncuların forma giymesi planlanan Ziraat Türkiye Kupası hakkında konuştu. Aybaba, "Böyle saçma iş mi olur? Yasaklamayı bırakın. Sistemi ortaya koyun" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2019 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samet Aybaba: Böyle saçma iş mi olur?

HABER I Süha GÜRSOY

YİNE YASAKLAMA VAR

Türk futbolunda yabancı oyuncu sayısının tartışmalarının yaşandığı şu günlerde Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam, Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman'ın söylediği, "Ziraat Türkiye Kupası maçlarını yerli oyuncularla oynayabiliriz" açıklamasına tepki gösterdi. Aybaba, "Böyle saçma bir iş mi olur. Bunda da bir yasaklama var. O zaman yabancı oyunculara ne diyeceğiz. Yasaklamayı bir kenara bırakın, sistemi ortaya koyun. Ülke futbolu ancak bu şekilde kalkınır" diye konuştu.

NİYE ÇIKTI NİYE İNİYOR

Yabancı oyuncu kuralıyla ilgili 20 sene önce ne söylediyse hâlâ arkasında olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, "Ben hep aynı düşüncedeyim. 20 sene önce de 'Yabancı oyuncu sayısı serbest olsun, kriter getirilsin' dedim. Şimdi de aynısını tekrarlıyorum. Bu iş rakamlar üzerinden yürümez. 6 yabancı kuralı olduğu zaman her iş doğru mu yürüdü? O zaman ne yanlış yapıldı? Şimdi de 14 yabancı tartışılıyor. O zaman sorarlar adama, 'niye çıktı, niye iniyor?' diye. Sen koy kriteri, kur sistemini bu yönde ilerlemeye çalış. Rakamlara takılırsan hiçbir ilerleme katedemezsin. Dünyanın neresinde var bu kadar değişiklik." dedi.

Dışarıda daha iyi anlıyorum

Bursaspor'un durumu hakkında yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağını belirten Samet Aybaba, "Bursaspor'un nasıl top oynadığını dışarıda daha iyi anlıyorum. Kiminle konuşsam 'Siz çok iyi top oynuyorsunuz' diyor. Bizim tek sıkıntımız oyunumuzu skora yansıtamamamız. Cuma günü (Yarın) bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Bugüne kadar ne yaptık, ne ilerleme kaydettik. Nerelerde yanlışlarımız oldu? Bundan sonra ne yapmalıyız? Hepsini konuşacağım." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.