Hava Durumu

Samet Aybaba santrfor transferini açıkladı

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 32 yaşındaki Demokratik Kongolu Dieumerci Mbokani'nin transferinin bitme aşamasında olduğu söyledi. Aybaba 'Baba golcümüz Mbokani olacak. Ama bu transferler çabuk bitmiyor. Hafta başında çözüme kavuşur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samet Aybaba santrfor transferini açıkladı

I HABER Tolga ÖZTAŞ I

KONE İÇİN 1,5 AY ...
Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba Afyon kampında Bursa'da yürütülen transfer çalışmalarını yakından takip ederken, merakla beklediği golcü transferinde son noktaya ulaşılmasının sevincini yaşıyor. Stephane Badji ve Aytaç Kara'dan sonra asıl golcü transferinden gelecek haberi beklediğini gazetecilerle yaptığı toplantıda açıklayan deneyimli teknik adam, "Bir baba golcümüz olacak. Yönetim Mbokani'yi bitirmeye çalışıyor. Bu transferler kolay olmuyor. Araya çok insan giriyor. Biz Sivas'ta Kone için 1,5 ay uğramıştık. Mbokani takımın güçlü, tecrübeli silahı olacak. Çift santrfor düşündüğümüzden onun arkasını elbette doldururuz. Mbokani transferi sanıyorum hafta başında çözüme kavuşur" dedi

İLK 10'DA BİTİRİRİZ
Transferde 2 forvet, 1 kanat 1 de 10 numara tarzında oyuncu alacaklarını, takımdan ayrılanların yerinin de mutlaka doldurulacağını belirten Samet Aybaba, "Stancu'nun kafasını karıştırmaya çalışıyorlar ama çocuk karakterli. Onu hem kenarda hem de ikinci forvet gibi oynatmayı düşünüyorum. Vagner Love ve Olcay Şahan bizde çok iyi iş yapar ama maliyetleri çok yüksek. Olcay 1 milyon 700 bin Euro Trabzon'dan 300 bin Euro da Beşiktaş'tan alıyor. Takımı havaya sokar ama o paraları veremeyiz" dedi. Diğer takımları gördükten sonra lig için bir değerlendirmede bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Ligde şu an 7-8 kötü takım var. Onların işi çok zor. Biz en kötü sezonu ilk 10 içinde bitiririz" diye konuştu.

Mbokani kimdir?
Bursaspor'un yeni forveti Dieumerci Mbokani futbola Demokratik Kongo'nun Bel'Or Kinshasa takımında 2004'te başladı. 2006'da Anderlecht'e kiralık olarak gitti. 32 yaşındaki futbolcu 2007'de Standard Liege'e 1 milyon 200 bin Euro'ya, 2010'da ise Monaco'ya 7 milyon Euro'ya geçti. 2011'de Woldsburg 1 sezonluk kiralanan Mbokani 2011'de 3 milyon Euro'ya Anderlecht'e döndü. 2 sezon burada kalan tecrübeli forvet 2013'te 11 milyon Euro'ya Dinoma Kiev'e transfer oldu. Burada tutunamayan Mbokani önce Premier Lig ekibi Norwich'e ardından da Hull City'e kiralık olarak gitti. Son sezonda Ukrayna ekibinde 31 maça çıkan 32 yaşındaki forvet 12 gol atıp 2 asist yapmayı başardı.


Sevgiyle yaklaşacağız
Samet Aybaba, Aytaç Kara transferini de değerlendirdi. Aytaç'ın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu belirten Aybaba, "Çok farklı yerlere gelebilecek yetenekte bir futbolcu. Biz ona sevgiyle yaklaşacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.