Hava Durumu

Şampiyon TOFAŞ

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasında Best Balıkesir’i 6 sayı farkla yenmeyi başaran TOFAŞ, Federasyon Kupası’ndan sonra Lig Kupası’nı da havaya kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 06:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 06:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şampiyon TOFAŞ
Türkiye Basketbol Ligi final maçında TOFAŞ, Best Balıkesir'le karşı karşıya geldi. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada ilk basketini Ivanov’un üçlüğüyle bulan Kırmızı Beyazlılar, 5. dakikasını 16-10 önde geçtiği ilk çeyreği Meija ve Kaya Peker’in skora katkı sağlamasıyla 26-16 üstün tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta Barış Ermiş’in sayılarıyla aradaki farkı korumayı bilen Bursa temsilcisi, rakip takımda Ümit Türkoğlu ve Serkan Menteşe’nin basketlerine engel olamasa da soyunma odasına 11 sayı farkla (46-35) önde girmeyi başardı.

TECRÜBE KONUŞTU

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği 3 sayılık basketlerle başlarken, TOFAŞ’tan Ivanov’a Best Balıkesir’de cevap veren Serkan Menteşe oldu. Hızlı hücumların yaşandığı periyotta iki takım da üst üste sayılar bulurken, Hadi Özdemir’in 3 sayılık basketleri Bursa ekibini ayakta tuttu. Kelley’nin son saniye üçlüğüyle final periyoduna girerken farkı 7 sayıya (70-63) indiren Balıkesir ekibi, bitime 5.56 kala skoru 76-73’e getirerek korkulu anlar yaşatsa da Ivanov, Mejia ve Caner Topaloğlu’nun basketleriyle oyunda yeniden üstünlüğü sağladı ve maçı 88-82 kazanarak şampiyon oldu. 

ÜÜT DÜZEY DESTEK

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasını kulübün ve TOFAŞ Fabrikası’nın üst düzey yöneticileri de takip etti. Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu ve TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Okan Baş’ın yanı sıra Bursa’dan gelen 50 taraftar da takımlarına destek verdi. Kırmızı Beyazlıların yaptıkları tezahüratlara kulübün U16 Sutopu Takımı sporcuları da eşlik etti. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.