Hava Durumu

Samsung 5G model yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Akıllı telefon pazarında kartlar yeniden dağıtılıyor. Çünkü 5G teknolojisinin aktif bir şekilde kullanıma girmesiyle birlikte taşlar yerinden oynayacak. Hali hazırda koronavirüs salgını olmasaydı belki de 5G pek çok ülkede aktif olarak kullanılmaya başlamış olacaktır.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2020 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samsung 5G model yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Lakin hem koronavirüs süreci, hem de ABD'nin 5G'de rakiplerinin çok önünde olan Huawei'yi engelleme çabaları 5G teknolojisinin gelişmesini de engelledi.

Yine de tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen önümüzdeki yıl 5G tarafında önemli bir geçiş süreci yaşanacaktır. Bu sebeple akıllı telefon üreticileri de son hız hazırlıklarını sürdürüyorlar. Samsung da 5G yarışında geri kalmamak için orta segmentteki 5G destekli model sayısını hızlı bir şekilde arttırmaya çabalıyor.

Bu modellerden birisi de Galaxy A42 5G olacak. Samsung'un 5G destekli yeni orta segment modeli geçtiğimiz günlerde performans testinde ortaya çıkmıştı. Böylece telefonun Snapdragon 690G yongasından güç aldığı, 4GB RAM ile sistem performansını yükselttiği kesinleşti.

Şimdilik A42 5G için çok fazla detay mevcut değil. Muhtemelen Samsung bu modelini önümüzdeki yıl satışa çıkaracaktır. Yani A42 5G'nin 2021'den önce gelmesi mevcut şartlarda pek mümkün görünmüyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Samsung'un yeni orta segment modeli tek çekirdek testinden 615 puan alırken, çok çekirdek testinden ise 1799 puan aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.