Hava Durumu

Savaşmadan terk ettiler

DAEŞ’in savaşmadan terk ettiği, Başika sınırındaki Faziliye köyünde yaşayan siviller, Peşmerge’nin gelişini sevinçle karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 07:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 07:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savaşmadan terk ettiler
Şimdiye kadar insansız köylerde kontrol sağlanırken Peşmerge, ilk kez 5 bin kişinin yaşadığı bir köye girdi. Günlerce süren çatışmalara tanıklık eden Faziliye halkının, 10 gün boyunca evlerine hapsedildiği, açlık ve susuzluk çektiği öğrenildi. 900 haneli Faziliye köyünde 5 bin sivil yaşıyor. 

Üç günlük kuşatma

Peşmerge, stratejik önemde bulunan ve Başika’nın 2 kilometre kuzeyindeki Faziliye köyünün giriş ve çıkışlarını denetim altına alırken, mayın temizliği de yapıldı. Köylülerse, evlerinin temiz ve güvenli olduğunu göstermek için çatılarına beyaz bayraklar asmış.

DAEŞ işgali altında yarı aç, yarı tok yaşadıklarını anlatan köylüler, “Sakal bırakmamızı istediler, her şeyimize müdahale ettiler, yasaklar ardı ardına geldi. Utanmasalar yatak odamızda bile bizi kontrol edeceklerdi” diye konuştu. 

Köy sakinlerinden Suri Vecih, DAEŞ’in en çok kadınlara zarar verdiğini belirterek, “Kadınların tüm yaşamlarına müdahale ediyorlardı. Çarşaf ve peçe giymemiz şarttı. O kadar çok şey var ki, hangi birini anlatalım?” dedi. 

Abdurrahman Kandar ise DAEŞ’in hem panikte olduğunu hem de kendilerini güçlü göstermek için propaganda yaptığını söyledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.