Hava Durumu

Savcının şoförüne trafik polislerinden dayak iddiası

Bursa'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konvoyu için tedbir alan trafik polisleri, cumhuriyet savcısının şoförünü darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2012 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2012 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savcının şoförüne trafik polislerinden dayak iddiası
Bursa'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konvoyu için tedbir alan trafik polisleri, cumhuriyet savcısının şoförünü darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuklanmanın eşiğinden dönen polisler ise şoförün kendilerine saldırdığını öne sürdü. Adliyeye çıkarılan 4 polis memuru, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, dün sabah saatlerinde Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi'nde meydana geldi. Bursa Adalet Sarayı’nda savcı şoförü olarak görev yapan 32 yaşındaki Metin B., Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçiş güzergahı olan Altıparmak Caddesi'nde resmi plakalı aracını park etmek istedi. Bu sırada cadde üzerinde görevli polis memuru Hüseyin K., Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir süre sonra geçeceğini belirtip aracı çekmesini istedi. Taraflar arasında çıkan tartışma, polis memuru Hüseyin K.'nin ceza yazmak için Metin B.'den ehliyetini istemesi ile büyüdü. Polis memuruna olumsuz cevap veren Metin B., acelesi olduğunu söyleyip olay yerinden ayrıldı.
100 metre ilerde bir başka trafik ekibi tarafından durdurulan Metin B., iddiaya göre araçtan indirilip ara sokağa götürülerek darp edildi. Başına telsizle vurulması sonucu yaralanan Metin B. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kolunda incinme bulunan polis memuru Hüseyin K. ise Bursa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Beyin kanaması geçirme tehlikesi bulunan Metin B. tedavi altına alınırken, taburcu edilen polis memuru Hüseyin K., Ali T., Ayhan A. ve Samet D. ise karakola götürüldü. İfadelerin alınmasının ardından, "yaralama" suçundan adliyeye çıkarılan polis memurlarından Samet D. ve Hüseyin K. savcılık tarafından, diğer memurlar ise sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis memurları ise sürücü Metin B.'nin kendilerine saldırdığını öne sürdü.
Olayla ilgili açıklama yapan polislerin avukatı ise, "Bakanın geçeceği güzergahta görev yapan polisler ile resmi plakalı araç sürücüsü arasında 'üzerine araç sürme' meselesinden tartışma çıkıyor. Araç sürücüsü kimliğini ibraz etmeyince tartışma yaşanıyor. Olay sonrası görevli polis memurları adliyeye sevk edildi. Karşılıklı suçlamalar var. Herkes buraya müşteki-şüpheli sıfatıyla geldi. Polis memurlarında da darp raporları var" dedi.
Hastanede tedavi altında olan Metin B. ise, kafasında telsiz kırıldığını iddia etti. Karşısında silahıyla bulunan kalabalık bir gruba saldırabilmesinin mümkün olmadığını ifade eden şoför, görevli olduğunu söylemesine rağmen polislerin kendisini dinlemediğini ileri sürdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.