Hava Durumu

Seçimleri konuşmak için daha çok erken

Yerel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, bunları tartışmak için henüz erken olduğunu vurgulayarak, "Başarılı olan arkadaşlarımız görevlerine devam edecektir. Benim belediye başkanlığı gibi bir beklentim ve arzum yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Seçimleri konuşmak için daha çok erken

Sönmez Medya'yı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ile görüştü. Daha sonra Hasan Boztürk'ün hazırlayıp sunduğu Satırbaşı Özel programına katılan Çelik, yerel seçim süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Yerel seçimlere daha bir yıla yakın süre olduğunu hatırlatan Çelik, bu sürenin uzun bir zaman olduğunu vurgulayarak, "Bugünden bu konuların tartışılmasını çok doğru bulmuyorum. Her şeyin bir zamanı var. Bugün bu polemiklerin içine girilmesi bize bir şey kazandırmayacağı gibi bizden böyle bir malzeme bekleyenlerin eline koz vermenin bir manası yok" dedi.

HERKES ADAY OLABİLİR

Zamanı geldiğinde isteyen herkesin istediği her makama aday adayı olabileceğine işaret eden Çelik, "Biz aday merkezli siyaset yürüten bir parti değiliz. Birçok seçim geçirdik ve bir kültür oluşturduk.  Zamanı gelince partimizin kurulları bu konuda gerekli olanı yapacaktır. Ancak bu süreci öne çekerek partimizin bundan zarar görmesine izin vermemek gerekiyor" diye konuştu.

KRİTERİMİZ BAŞARI

Yerel seçimlerde, genel seçimlere göre değişimin daha az olduğunu vurgulayan Çelik, "Siyasette kriter başarıdır ve yerel yönetimlerde başarının ölçülmesi daha kolaydır. Dolayısı ile başarılı olan arkadaşlarımızın göreve devam edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNDEMİMİZ  BAŞKANLIK DEĞİL

Kabinede görev yapan hiçbir bakanın gündeminde belediye başkanlığı adaylığı gibi bir düşünce olmadığını kaydeden Çelik, "Biz bakan arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde bugüne kadar bu konuyu hiç konuşmadık, bizim uğraşacak çok işimiz var. Önceliğimiz bu işleri layıklıyla yerine getirmek" dedi.

KAFA YORMAYA VAKTİMİZ YOK

Belediye başkanlığı gibi bir arzusu veya heyecanı olmadığını sözlerine ekleyen Çelik,     "Ben 6 yıl bakanlık yaptım, siyasetin bütün kademelerinde görev yaptım. Dolayısıyla belediye başkanlığı gibi bir beklentim yok. Biz görev insanıyız ve bize tevdi edilen görevlerle uğraşıyoruz. Böyle tartışmalara kafa yormaya zamanımız yok"  şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.