Hava Durumu

Şehir Tiyatrosu'ndan sezona veda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezona damgasını vuran oyunlarından biri olan 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' oyununu bu hafta tekrar sahneleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehir Tiyatrosu'ndan sezona veda
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' adlı oyununu bu hafta yeniden sahneye taşıyor. Gürpınar'ın 1927 yılında yazdığı oyun, Ayşegül Çelik Şahin'in sahneye uyarlamasından sonra Ertan Akman'ın yönetmenliğinde sahneleniyor.

İlerleyen yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının hayatını komik bir dille anlatan oyun, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde saat 20.30'da Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) seyirciyle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu, sevilen oyunlarından biri olan 'Ölüm Tuzağı'nı da 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde saat 20.30'da TKM'de sahneleyecek. Amerikan edebiyatının korku ve gerilim yazarı Ira Levin'in yazdığı, Hale Kuntay'ın Türkçeye çevirdiği ve Mustafa Kurt'un yönetmenliğiyle sahneye taşınan oyun, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Ertan Akman, Nilgün Türksever Görgü, Altuğ Görgü, Nihal Türksever ve Murat Liman'ın yorumuyla izlenime sunuluyor. Gerilim ve macera tutkunlarına keyifli anlar yaşatacak olan oyun, para ve şöhret tutkusunun insanlar üzerindeki etkisini de gözler önüne seriyor.

Öte yandan Şehir Tiyatrosu, 'Güliver Devler Ülkesinde' adlı çocuk oyununu 9, 16, 23 ve 30 Mayıs tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi'nde; 'Karagöz Dadım Olsana' adlı gölge oyununu ise 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 ve 31 Mayıs ile 1 ve 2 Haziran tarihlerinde Karagöz Müzesi'nde son kez seyirci karşısına çıkacak.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.