Hava Durumu

Şehit ateşi o illere düştü

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen havanlı saldırıda şehit olan 3 askerin kimlikleri belli oldu...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit ateşi o illere düştü
ŞEHİT ASKERİN HİKAYESİ YÜREK BURKTU

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Silifkeli Er Barbaros Yılmaz'ın baba ocağına ateş düştü. 

Şehit düşen Er Barbaros Yılmaz’ın şahadet haberini ailesine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Veli Canlı verdi.

\"\"

Astsubay babasını ve annesini kazada kaybetmiş

Terhisine 95 gün kala şehit düşen Er Barbaros Yılmaz’ın babasının astsubay olduğu, anne ve babasının yıllar önce vefat ettiği için dedesi ve babaannesinin büyüttüğü belirtildi. Yılmaz'ın, dedesi ve babaannesinin vefatından sonra halası Ayşe Songül Yörük’ün yanında kaldığı ve onların yanından askere gittiği öğrenildi. 

Şehidin, Şaban Burak Yılmaz isminde bir erkek kardeşinin olduğu ve onun da Mersin’in Erdemli ilçesindeki halasının yanında olduğu belirtildi. 

UŞAK'TA YAS VAR

Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Aydındağ'ın Uşak'taki babaevinde yas var...

Kolonkaya köyünde yaşayan Aydındağ ailesi, oğullarının şehadet haberini alınca büyük üzüntü yaşadı. Çevre köylerden eve gelen yakınları, 20 yaşındaki şehit Aydındağ'ın babası İbrahim ve annesi Sultan Aydındağ'ı teselli etmeye çalıştı.
Türk bayraklarıyla donatılan şehidin babaevinde Kur'an-ı Kerim okundu.

\"\"

Uşak Valisi Ahmet Okur, aileyi ziyaret ederek acılarına paylaştı. Oğlunun 5 aydır vatani görevini yaptığını belirten İbrahim Aydındağ, Vali Okur'a sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehidin annesi Sultan Aydındağ'a sağlık ekipleri müdahale etti.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel ve Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, aileye taziye ziyaretinde bulundu.
Bekar olan şehidin iki kardeşinin olduğu öğrenildi.

YOZGAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Muhabere Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın Yozgat'ta yaşayan ailesi yasta. Yozgat’ta yaşayan anne Hatın Kula'ya, Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, şehadet haberini verdi.

Daha sonra anne Hatın, şehidin, babaannesi Hüsne Kula (70) ile yaşadığı Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesindeki babaevine ambulansla götürüldü.

Burada da şehidin babaannesi Hüsne ve kardeşi Alihan Kula'ya (17), Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Gezer, acı haberi verdi.

\"\"

Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

Babasını yaklaşık 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de başkasıyla evlenince babaannesiyle Doğankent'te yaşayan şehit Kula’nın 3 ay önce göreve başladığı, bekar olduğu ve bir kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
Şehidin cenazesinin yarın Doğankent beldesinde toprağa verilmesi bekleniyor.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.