Hava Durumu

Sen anne değilsin, o... kadın

Antalya'da Ayşe Gül Atay’ın, ’Sen anne değilsin, o... kadın’ dediği iddiasıyla davacı olduğu öz oğlu 14 yaşındaki M.Z.Ö., beraat etti. M.Z.Ö.’nün avukatı Halil İbrahim Cihandemir ise, "Mahkeme şikayetten vazgeçtikleri için değil, müvekkilim suçlu olmadığı için beraat kararı vermiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sen anne değilsin, o... kadın

 Antalya’nın merkez Kepez İlçesi eski Belediye Başkanı Mehmet Atay’ın ikinci eşi Ayşe Gül Atay’ın, ’Sen anne değilsin, o... kadın’ dediğini ileri sürerek şikayetçi olduğu M.Z.Ö.’nün yargılanması Antalya 2’nci Çocuk Mahkemesi’nde tamamlandı. Ayşe Gül Atay’ın şikayeti üzerine savcılığın verdiği ’takipsizlik’ kararına itiraz ederek, davanın açılmasını sağlayan Ayşe Gül Atay, oğlunun ’hakaret’ ve ’tehdit’ suçlarından 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Antalya 2’nci Çocuk Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşma tarihinden bir gün önce mahkemeye başvuran Ayşe Gül Atay ile ikinci evliliğini yaptığı Kepez Belediyesi’nin eski Başkanı MHP’li Mehmet Atay’ın şikayetlerinden vazgeçtiklerini bildirdi.

Bunun üzerine mahkeme, ’Hakaret’ suçu yönünden davanın düşmesine karar verirken, kamu davası açılan ve şikayetten vazgeçilmesine rağmen yargılaması ve kamu adına ceza alması istemi devam eden ’Tehdit’ suçundan ise suçun oluşmadığına karar vererek M.Z.Ö.’yü beraat ettirdi.

M.Z.Ö.’nün avukatı Halil İbrahim Cihandemir, beraat kararının yerinde bir karar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:"Müvekkilim M.Z.Ö., annesinin ve annesinin yeni eşinin tavırları karşısında başına gelenleri yetişkin bir ergen gibi üstesinden geldi. Anne Ayşe Gül Atay ve yeni eşi Mehmet Atay her ne kadar şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtseler de, mahkeme şikayetten vazgeçtikleri için değil, müvekkilimin suçlu olmadığı için beraat kararı vermiştir. Zaten kamu davalarında şikayetten vazgeçilse bile, suç oluşmuşsa kamu adına ceza verilmesi gerekir. Yani annenin önümüzdeki yıllar içinde oğluna ’Ben şikayetimden vazgeçtim. Yoksa hapse girecektin’ gibi bir söylemi ihtimaline karşı annenin ve yeni eşinin şikayetinden vazgeçmelerine rağmen, beraat kararı vermiştir."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Avukat Orhan Ö. ile eşi Ayşe Gül Atay’ın evliliklerinden birisi kız biri erkek iki çocukları oldu. Evliliklerinde anlaşmazlık baş göstermesi üzerine açılan boşanma davasında çocukların velayeti anneye verildi. Ancak anne Ayşe Gül, ikinci evliliğini eski Kepez Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Atay ile yaptıktan sonra oğlu M.Z.Ö., velayeti annesinde olmasına rağmen babası Orhan Özmen’in yanında kalmaya başladı.

Baba Orhan Özmen, eski eşinde kalan kızını da görmek istemesi üzerine iki eski eş arasında sorun yaşandı. M.Z.Ö. yasalar gereği annesinin yanına geri gitti. Anne ve oğlu geçen yıl evde tartıştı. M.Z.Ö. annesi ve annesinin yeni eşi Mehmet Atay ile arasında yaşanan tartışmanın ardından öz annesi tarafından polise şikayet edildi ve bir gece nezarette kaldı.

Kendisine "O... Kadın" üvey babasına ise "Şerefsiz adam, sen benim paramı mı yiyecektin" dediğini ileri sürerek şikayetçi olduğu M.Z.Ö için savcılık takipsizlik kararı verince, Ayşe Gül Atay karara itiraz ederek, "Oğlum cezalandırılsın" dedi. Takipsizlik kararı kaldırılarak M.Z.Ö. hakkında Antalya 27nci Çocuk Mahkemesi’nde M.Z.Ö’nün 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.