Hava Durumu

Sisi'den flaş Türkiye açıklaması!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah Es-Sisi, Mısırlılar ve Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sisi'den flaş Türkiye açıklaması!
Sisi, Mısır’ın resmi gazeteleri olarak bilinen El Ahram, Ahbar ve  Cumhuriyet'in genel yayın yönetmenleriyle yaptığı söyleşide, Başbakan Binali  Yıldırım’ın "Mısır ile ilişkileri geliştirmek istediklerine" ilişkin sözleriyle  ilgili soru üzerine, “Mısırlılar ve Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir  durum bulunmuyor. Biz, Mısır politikalarını gözden geçirmesi için Türkiye  yöneticilerine gereken zamanı tanıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Türk yetkililerin Mısır'la ilgili açıklamalarına gereken sertlikte  cevap verilmediği ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Sisi, “Türk  yetkililer tarafından yapılan açıklamalara, uluslararası ilişkilerdeki usul ve  Mısır medeniyeti çerçevesinde sadece gerektiğinde karşılık veriyoruz.” dedi.
 
 Sisi, Afrika'da Fransızca yayın yapan bir dergiye verdiği mülakatta,  "Türkiye aleyhinde düşmanca bir açıklama yapmadık." ifadelerini kullanmıştı.
 
Gazetelerin bugünkü baskısında yayınlanacak mülakatta Mısır  Cumhurbaşkanı Sisi, Suriye krizinin çözümü ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  Sisi, krizin çözümü için 5 maddelik öneride bulundu.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM'IN MISIR AÇIKLAMASI 

Başbakan Yıldırım, cumartesi sabahı, aralarında ABD, İngiltere, Almanya,Fransa,Çin, Japonya ve Katar'ın yer aldığı ülkelerde yayın yapan ajans, televizyon ve gazete temsilcileriyle buluştuğu kahvaltılı toplantıda, "Mısır'la  ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İrademizi de beyan ettik. Bu temelde  gerçekleştirmek istiyoruz. Darbeyi kabul edelim. 'Darbe olmadığını kabul edelim,  ilişkileri geliştirelim' düşüncesinde değiliz. İşin adını koyduk. Burada bir  darbe var. Mısır yönetimi de 'Biz darbeci değiliz.' diyorlarsa bunu dünyaya izah  etsinler. Dünyadan önce kendi halklarına izah etsinler. Bütün bunlara rağmen  Mısır'la ekonomik, kültürel ilişkilerimizi, Akdeniz'in kıyısını kullanan iki ülke  olarak geliştirmek ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda müspet bir bakış açısına sahibiz." ifadelerini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.