Hava Durumu

Şişkin karnın nedeni: Vücudunuzun şekeri tolere edemediğinin 7 kanıtı

Bazen farkında olmasak da vücudumuz şekeri tolere edemez. Şeker intoleransının önemli belirtileri arasında şişkin karın, mide ağrıları ve bulantılar var.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şişkin karnın nedeni: Vücudunuzun şekeri tolere edemediğinin 7 kanıtı

1- MİDE KRAMPLARI

Şekeri tolere edemeyen bir bünyeniz varsa, bunun ilk belirtisi mide kramplarıdır. Meyveler her ne kadar sağlıklı olsa da bazıları nişasta bakımından yüksek olabilir. Şeker oranı yüksek meyve ve sebzeler arasında, mısır, tatlı patates, kinoa, muz, yulaf, elma ve mango var. Ancak sadece mide krampları yaşadığınız, şekere düşük toleransınız olduğunuzun göstergesi değildir. Diğer semptomların da bu durumu takip etmesi gerekir.

2- MİDE BULANTISI

Mide kramplarına ek olarak mide bulantısı ve baş dönmesi de şeker intoleransının göstergesidir. Gizli şeker içeren gıdalara da dikkat etmek gerekiyor.

Gizli şeker içeren yiyecekler, işlenmiş tatlılar, cips veya fındık gibi tuzlu atıştırmalıklar, salata sosları, makarna sosları ve hazır yulaf.

3- ŞİŞKİN KARIN

Şişkinlik de şeker intoleransının bir göstergesi. Yemek yedikten sonra karnında şişlik hissetmek, şekere dikkat etmeniz gerektiğinin bir göstergesi olabilir.

4- GAZ

Şişkinliğin yanı sıra sürekli gaz çıkarma eğiliminiz varsa, şekeri tolere edemeyen bir bünyeniz var demektir. Bu durumda yediğiniz yiyeceklere daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Laktoz içeren ürünler, genellikle aşırı gaz yapar ve rahatsız eder.

5- DAHA ÇOK ŞEKER TÜKETME İSTEĞİ

Karbonhidrat intoleransı olan insanlar, şekerli gıdaları diğer insanlara oranla daha fazla isteyebilir. Bunun yanı sıra tatlı isteğinin başka nedenleri de olabilir. Hormonlardaki değişiklikler veya besin eksikliği diğer nedenler arasında.

6- YEMEKTEN SONRA UYKULU HİSSETMEK

Karbonhidrat ağırlıklı bir yemekten sonra uykunuz geliyorsa vücudunuz şekeri tolere edemiyordur. Halsizlik, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri ve baş ağrısı diğer semptomlar arasında.

7- GERGİN HİSSETME

Şeker oranı yüksek ürünler tüketmek, stresli ve gergin hissetmekle orantılıdır. Bununla birlikte vücudunuz şekeri sindirmekte sorun yaşadığında birazcık bile şeker tüketmek endişeli hissetmenize neden olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.