Hava Durumu

Siyanürle intihar etmişti, detaylar ortaya çıktı!

İstanbul Kadıköy'de eski Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyelerinden merhume Nejla Köker'in kızı ve Gensa Yönetim Kurulu Başkanı 45 yaşındaki Necla Köker bu gün öğle saatlerinde evinde ölü olarak bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Siyanürle intihar etmişti, detaylar ortaya çıktı!

Fenerbahçe Demet sokakta bulunan 8 katlı Sabri Kaya apartmanının 8. katında tek başına yaşayan ve Gensa A.Ş.nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ve uzun süreden beri evinden çıkmadığı öğrenilen genç kadın geçtiğimiz Pazar günü apartman görevlisine içinde mektup ve anahtar bulunan bir zarf teslim etti.

Apartman görevlisinin kendisine ulaşıp bilgi verdiği ve genç kadının sevgilisi olduğu ileri sürülen Rafet Selçuk Ayata isimli şahıs bu gün öğle saatlerinde içerisinde mektup ve anahtarın bulunduğu zarfı açıp mektubu okuyunca şoka girdi.

Apartman görevlisi ve etraftakilerin yardımıyla şoku atlatan Ayata ve apartman görevlisinin yardımıyla olay mahaline polis çağrıldı. Mektup'ta yazan siyanürle intihar bilgisi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri itfaiye ve AFAD ekiplerine bilgi verdi.

Olay yerine varan AFAD görevlileri ölçüm yapmak için binaya çıktı.Yapılan incelemede intihar girişiminde bulunan kadının hayatını kaybettiği tespit edilirken, olayın yaşandığı evde siyanür ölçümü yapan AFAD ekiplerinin yaptıkları incelemede intihar olayında kullanılan kimyasalın siyanür olduğunu belirlediği öğrenildi.

Evde incelemelerde bulunan ve intihar eden Necla Köker'in canına kıymadan önce evinin kapılarının altlarını bantla kapattığını tespit eden AFAD ekipleri, bu durumu kadının intihar için kullandığı karışımın hava yoluyla sızarak komşularını etkileyip başka ölümlere yol açmaması için yapmış olabileceğini değerlendirdi.

İlk tespitlerde intihar olarak tespit edilen olayla ilgili, olay yerine gelip inceleme yapan savcı ve polisin soruşturması devam ederken, genç kadının yaşadığı tiroid hastalığı ve bir buçuk yıl annesini kaybetmesi sonrasında bunalıma girdiği ve bir süreden beride evinden çıkmadığı öğrenildi.

Ölümünden önce sevgilisine teslim edilmek üzere yazdığı mektupta nelere yer verdiği bilinmeyen ve intiharı üzerindeki sır bilinmeyen Necla Köker'in, 20 Kasım 2015 'de vefat eden annesi Nejla Köker eski Cumhurbaşkanlığı Devler Denetleme Kurulu üyesiydi. Kimya sanayinde teşebbüs gösteren ve ürettiği ürünleri yurt dışına ihraç eden Gensa A.Ş.nin yönetim kurulu başkanlığını yapan ve kimya mühendisi olduğu öğrenilen genç kadının bir kimyasal madde olan öldürücü siyanüre içerisinde bulunduğu kimya sektörüne uzak olmaması nedeniyle ulaşmış olabileceği değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.