Hava Durumu

Skandal rapor! yüzlerce balina öldürülmüş

Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu'na sunulan rapora göre, Japon balıkçılar geçen yaz Antarktika'da 122'si hamile 333 minke balinasını öldürdü. Çevre aktivistleri Japonya'ya balina avcılığını durdurma çağrısı yaparken, Japonya balina avcılığını bilimsel nedenlerle sürdürdüğünü öne sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Skandal rapor! yüzlerce balina öldürülmüş

Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu'na sunulan rapora göre Japon balıkçılar geçen yaz Antarktika Okyanusu'nda, 12 hafta süren tartışmalı 'araştırma' avında 333 minke balinasını katletti.

Rapora göre öldürülen balinalardan 181'i dişiydi. Bunlar arasında 53'ü henüz yetişkinliğe ulaşmamıştı. Öldürülen 128 balinanın erişkin olduğu 122'sinin ise hamile olduğu belirtildi.

Japonya balina avcılığını 'bilimsel nedenlerle' yaptığını ileri sürse de ülkede balina etinin yemeklerde kullanıldığı sır değil.

DOĞAL YAŞAM SAVUNUCULARI TEPKİLİ

Doğal yaşam savunucuları da 'tiksindirici' olarak niteledikleri balina avcılığını durdurması için Tokyo'ya çağrıda bulundu.

Humane Society International'dan Alexia Wellbelove yaptığı açıklamada "22 hamile balinayı öldürmek şoke edici bir istatistik ve Japonya'nın balina avcılığının zalimliği konusunda üzücü bir suçlama" ifadelerini kullandı.

Wellbelove, Avusturalya ile balina avcılığına karşı olan diğer ülkelere 'Japonya'ya ölümcül balina programlarını durdruması yönünde olabilcek en güçlü mesajı iletmeleri' çağrısında da bulundu.

2014 yılında Uluslararası Adalet Mahkemesi, Japonya'nın 'Jarpa 2' adını verdiği programının bilimsel amaçlı olmadığına hükmetmiş ve her yıl Antarktika Okyanusu'nda yapılan balina avını geçici olarak durdurmuştu.

Ancak Japonya 2 yıl sonra av kotasını 3'te bir oranında azalttığı yeni bir balina avı programını hayata geçirerek bölgede balina avcılığına devam etmeye başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.